Política 02/08/2016

Ciutadans promou una moció perquè els ajuntaments es desmarquin del procés constituent

La formació impulsarà un text que rebutja la votació al Parlament "i qualsevol iniciativa il·legal"

G.pruna
1 min
La líder de Ciutadans al Parlament, Inés Arrimadas

BarcelonaUn cop impulsada la via judicial mitjançant el Tribunal Constitucional (TC), Ciutadans vol activar la via política per donar resposta a la ratificació al Parlament de les conclusions de la comissió d'estudi del procés constituent. El partit taronja ha anunciat aquest dimarts que presentarà en tots els ajuntaments catalans on té representació una moció de "rebuig a la resolució separatista aprovada pel Parlament de Catalunya i a qualsevol iniciativa il·legal que emprenguin les institucions catalanes i els seus representants i càrrecs públics”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La formació taronja pretén així fer extensiva a més ajuntaments la votació que es va produir divendres al ple de Viladecans, quan PSC, PP, C's, Guanyem Viladecans i Viladecans Sí es Pot van aprovar una moció que rebutja "qualsevol iniciativa il·legal per part de les institucions catalanes".

En aquest cas, la proposta de Ciutadans recorda que el TC havia rebutjat que es produís el debat al ple del Parlament, i remarca que "les resolucions rupturistes aprovades a la cambra catalana suposen un reconeixement del Parlament i del Govern de Catalunya d’atribucions superiors a les que es deriven de l’autonomia recollida a la Constitució”.

Tanmateix, el responsable de Grups Institucionals de la formació i diputat al Parlament, Joan Garcia, ha explicat que el document que impulsa ara la formació taronja neix amb "voluntat de consens", de manera que ha obert la porta a incloure-hi modificacions que permetin que s'hi sumin altres partits polítics.

stats