Política 15/05/2017

Colau reclama per carta a Puigdemont tornar a reunir demà el Consorci del Palau per personar-se contra CDC

L'alcaldessa s'aferra al fet que ERC hagi afirmat que no comparteix l'actuació dels representants de la Generalitat a l'ens

Jordi Mumbrú / Gerard Pruna
2 min
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, rep l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, a Palau / PERE TORDERA

BarcelonaMés pressió sobre la Generalitat perquè reconsideri la decisió de no acusar CDC en el cas Palau. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha enviat una carta al president Carles Puigdemont en què l'insta a convocar de forma urgent aquest dimarts una altra reunió del Consorci del Palau de la Música per replantejar-se la decisió adoptada divendres.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la carta, a la qual ha tingut accés l'ARA, Colau demana formalment a Puigdemont que convoqui la reunió al·legant que com a representants de l'administració pública tenen "el deure de col·laborar al màxim amb l'esclariment complet dels fets perpetrats en el conegut cas Palau" i fer la corresponent "exigència de totes les responsabilitats que se'n derivin".

Segons l'alcaldessa de Barcelona, el moment procedimental del judici -dimecres comencen a elevar-se les conclusions provisionals de les parts- fa que "sigui un moment clau per replantejar l'estratègia jurídica de la Generalitat" i "donar compliment a les exigències de justícia i regeneració democràtica" dels ciutadans.

Colau, a més, argumenta que el fet que ERC hagi admès aquest dilluns que no comparteix la decisió dels representants de la Generalitat al Consorci i l'absència de representants de l'Estat -que podrien haver canviat el resultat de la votació- en la reunió de divendres, fan necessària una nova trobada.

Divendres la Generalitat s'hi va oposar

El Consorci del Palau de la Música -format per membres de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, el ministeri de Cultura i l’Associació Orfeó Català- mantindrà la seva actual estratègia judicial en el cas de l’espoli del Palau i no presentarà cap acusació contra CDC. Així ho van decidir divendres en una reunió que es va celebrar a petició de l’Ajuntament de Barcelona, que considera, segons fonts municipals, que després de les declaracions fetes durant el judici -en les quals alguns dels acusats van apuntar al cobrament de comissions des de CDC- calia presentar càrrecs contra Convergència.

A la reunió, però, la Generalitat va fer valer la seva majoria -gràcies a l’absència dels representants de l’Estat- per rebutjar la proposta que havia defensat Joan Llinares, actual responsable dels serveis jurídics de l’Ajuntament i exdirector executiu del Consorci del Palau de la Música. Si els representants del ministeri de Cultura haguessin participat en la votació (ja sigui presencialment o delegant el seu vot) haurien pogut canviar la decisió.

stats