Política 10/08/2016

En Comú Podem vol enviar CDC 'al galliner' i ocupar els seus escons

La diputada dels 'comuns' Lucía Martín ha explicat que la situació a la cambra va en funció del suport electoral i que no s'hauria de negociar aquesta qüestió

Acn
2 min
El cap de llista d'En Comú Podem, Xavier Domènech, al costat dels principals candidats per Barcelona durant el míting de Terrassa.

BarcelonaLa mesa de Congrés dels diputats va decidir aquest dimarts passat ajornar la distribució d'escons a l'hemicicle fins la setmana que ve. Una de les possibilitats de què s'ha parlat més les darreres setmanes és la recol·locació dels diputats de CDC –ara, Partit Demòcrata Català– a l'anomenat 'galliner' del Congrés. En aquest sentit, la diputada d'En Comú Podem, Lucía Martín, ha explicat aquest dimecres en una entrevista a TV3 que els 'comuns' aspiren a ocupar els seients dels exconvergents en la legislatura actual. "Semblaria lògic que la primera força catalana estigui en aquell espai de més visibilitat. I la resta, al darrere", ha opinat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Martín ha advertit que el partit encapçalat per Francesc Homs no estarà integrat a cap grup parlamentari i ha explicat que "no hi hauria d'haver discussió i pugna", perquè "s'hauria d'assumir el resultat electoral". La diputada d'En Comú Podem també ha lamentat que ara s'hagi de negociar el que "és tan evident", ja que ha explicat que "se suposa que en funció del teu suport electoral et col·loques a la cambra", i no entén que els diputats convergents vulguin passar per davant dels d'En Comú Podem.

Com a primera força a Catalunya en les últimes eleccions estatals, els 'comuns' aspiren a tenir un lloc de més visibilitat que la resta de forces polítiques catalanes, tot i que no han aconseguit formar un grup parlamentari propi a la cambra. Precisament aquesta és una altra de les crítiques que Martín fa a l'antiga CDC i també a ERC, que van decidir no participar de la proposta de col·locar el líder dels 'comuns', Xavier Domènech, com a president del Congrés. Martín ha defensat que tenien "una proposta que hauria facilitat que En Comú Podem hagués tingut grup propi i també CDC", però ha lamentat que els fins ara convergents van decidir "posar Ana Pastor de presidenta", i ha acabat dient que "aquí a Catalunya s'omplen la boca de ruptura i a Madrid fan presidenta una diputada del PP".

Pel que fa a les crítiques que les confluències d'esquerres han rebut darrerament per part del món independentista, Martín ha considerat "totalment esbiaixat" que se'ls etiqueti com a contraris al procés constituent, després que al Parlament, Catalunya Sí Que Es Pot votés en contra de les conclusions de la comissió d'estudi corresponent. "Una altra cosa és que no avalem el processisme ni el full de ruta", ha matisat.

Martín també ha defensat l'exposició del Born

Per últim, la número dos d'En Comú Podem ha lamentat que s'estigui fent servir l'exposició sobre el franquisme que prepara l'Ajuntament al Born Centre Cultural per "desgastar" Barcelona En Comú. "És una exposició que pretén denunciar la impunitat del franquisme", ha subratllat. Segons Martín, la polèmica "no busca el debat de fons, sinó desgastar l'Ajuntament", perquè no creu que cap dels crítics pensi realment que Ada Colau i el seu equip defensin el feixisme. "Més aviat és un Ajuntament antifranquista i republicà", ha sentenciat.

stats