Política 28/11/2012

Condemnen el president del Consell Comarcal del Segrià per un delicte urbanístic

Pau Cabré, de CDC, sentenciat a 8 mesos de presó i 8 anys d'inhabilitació

Ara
1 min
Pau Cabré / ACN

LLEIDA.Pau Cabré, president del Consell Comarcal del Segrià i alcalde convergent del poble d'Alpicat, va ser condemnat ahir pel jutjat penal número 1 de Lleida a 8 mesos de presó i 8 anys d'inhabilitació de càrrec públic per un delicte urbanístic comès l'any 2000. La jutge ha establert la mateixa pena per als altres dos acusats, la que va ser arquitecta municipal d'Alpicat els anys 1999 i 2000 i el llavors funcionari que exercia de secretari accidental ocasionalment. Els advocats defensors van explicar que en els tres casos les sentències seran recorregudes perquè "van actuar de bona fe".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La fiscalia els acusava de delicte urbanístic per haver aprovat el juliol del 2000 la llicència perquè una empresa de transport construís una nau en sòl rústic, quan segons la fiscalia la normativa vigent no ho permetia. Les defenses, en canvi, consideren que sí, i a més no entenen per què s'han denunciat aquests fets deu anys després i directament per via penal, quan no es va presentar mai cap recurs contra l'aprovació de la llicència. Tampoc entenen ara aquesta sentència inculpatòria perquè a més consideren que en cap moment es va actuar amb mala fe, i per aquest motiu la recorreran.

Segons la fiscalia, tot i que la llicència se sol·licités l'any 1999, no es va concedir fins al juliol del 2000, després que el febrer d'aquell mateix any entrés en vigor una nova normativa que impedia la instal·lació de naus (a excepció de les agrícoles) en sòl rústic.

Cabré haurà de deixar els càrrecs públics que ocupa.

stats