Política 07/04/2014

El 86,3% del Congrés rebutjarà aquest dimarts la proposta del Parlament

El traspàs de competències podria aconseguir el suport de fins a 47 diputats: CiU, PNV, BNG, ERC, Amaiur, IU-ICV-CHA, Nova Canàries, Compromís i Geroa Bai

Europa Press
1 min

MadridEl 86,28% dels diputats al Congrés té previst rebutjar aquest dimarts la tramitació de la proposició de llei del Parlament que demana al govern espanyol que delegui la competència de celebrar referèndums. Dels 350 diputats que conformen l'arc parlamentari, un total de 302 tenen intenció de dir 'no' a la iniciativa catalana: PP, PSOE, UPyD, Fòrum Astúries i UPN.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i així, el traspàs de competències podria aconseguir el suport de fins a 47 diputats, els quals representen el 13,42% del Congrés: CiU, PNV, BNG, ERC, Amaiur, IU-ICV-CHA i bona part del grup mixt (Nova Canàries, Compromís i Geroa Bai). Coalició Canària, per la seva banda, es decantarà per l'abstenció.

Els tres diputats catalans que defensaran aquest dimarts al Congrés la consulta sobiranista –Jordi Turull (CiU), Marta Rovira (ERC) i Joan Herrera (ICV-EUiA)– presentaran la proposta de transferència de competències. Cadascun d'ells disposarà de deu minuts per defensar-la.

stats