Política 28/08/2017

El Consell de Garanties rebutja la contractació de la Seguretat Social catalana

L'òrgan veu inconstitucional el model de contractació que havia establert una de les denominades lleis de desconnexió

Europa Press
1 min
El grup parlamentari de Junts pel Sí en una votació en un ple de la cambra en el transcurs d’aquesta legislatura.

BarcelonaEl Consell de Garanties Estatutàries ha emès un dictamen en què qualifica d'inconstitucional el model de contractació que preveu la proposició de llei de la Seguretat Social catalana, una de les denominades lleis de desconnexió. El dictamen del Consell, redactat a petició del PSC i de Catalunya Sí que es Pot (CSQP), analitza diversos articles a petició dels grups i només veu motiu de vulneració de la Constitució a l'apartat 2 de la disposició transitòria primera referent a la contractació de personal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En concret, l'apartat demana la "consideració especial del personal que acrediti experiència en el sistema de seguretat social i de protecció social, a l'hora de dotar-se de personal". L'òrgan consultiu del Parlament considera que el contingut de l'apartat constitueix una "il·legítima norma constrictiva del dret fonamental d'accés i promoció en condicions d'igualtat a la funció pública" que exigeix l'article 23.2 de la Constitució.

El consell conclou que "l'apartat segon de la disposició transitòria primera de la proposició de llei vulnera el dret constitucional garantit" a la Constitució, que fa referència a la convocatòria d'oposició i als requisits per accedir a una plaça pública.

Per això, adverteix als redactors del projecte de llei que si han de convocar oposicions o processos de selecció han de fer-ho "seguint la regla general de lliure concurrència i evitant establir preceptivament i amb caràcter general una norma de prevalença o de prioritat per motiu d'una experiència prèvia" en un determinat sector del servei públic.

stats