Política 31/05/2012

Duran lamenta que Rajoy no hagi acceptat les competències que volen retornar a l'Estat algunes comunitats

Recorda que l'estat autonòmic va donar competències a regions que no tenien cap voluntat d'autogovern

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha retret avui al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que no acceptés les competències que la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, es va oferir a retornar a l'Estat. "Hauria estat un bon inici per reformar l'estat de les autonomies i tornar als seus orígens", ha dit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder d'Unió ha recordat que l'anomenat cafè per a tothom es va posar en marxa per homogeneïtzar competències entre nacions, com Catalunya, amb voluntat real d'autogovern i altres regions que tenien poc interès d'autogovernar-se. De fet, ha recordat que l'expresident de Castella-la Manxa, José Bono, va admetre que els havia caigut l'autonomia "com cau l'aigua en un bateig sobre el cap del nen".

Ha subratllat que, òbviament, Catalunya no té cap interès a tornar competències, sinó tot el contrari. Ara bé, ha defensat que els que vulguin deixar de gestionar determinats àmbits, sobretot empesos ara per la crisi, puguin fer-ho. Per ell, el principi ha de ser que "l'autonomia per a tots " no ha de "privar" Catalunya de les quotes d'autogovern que reclama.

stats