Política 03/10/2014

Desobeïm demana que es reprenguin els preparatius pel 9-N desacatant el TC

La plataforma de l'esquerra independentista té intenció d'acampar fins diumenge a la plaça de Catalunya de Barcelona per forçar la represa del procés cap a la consulta

Núria Orriols
2 min

Barcelona"Al Palau de la Generalitat s'està jugant amb la voluntat popular, que ha expressat que vol dur a terme una consulta". Abel Caldera, membre de Desobeïm, s'ha expressat en aquests termes aquest divendres al vespre en una concentració a la plaça de Catalunya de Barcelona. La plataforma de l'esquerra independentista, acampada des d'aquest dimecres al centre de la capital, ha demanat a les forces polítiques sobiranistes que reprenguin els preparatius i es desobeeixi el Tribunal Constitucional per fer la consulta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Suposo que ningú es pensava que això s'aconseguiria sense cap acte de desobediència", ha remarcat Caldera, que ha rebutjat "mitjans paral·lels" com unes eleccions de caràcter plebiscitari. Caldera ha fet aquestes declaracions en un debat sobre la desobediència com a eina de mobilització social organitzat per la plataforma, on han participat activistes de diferents moviments com el de Can Vies i Stop Pujades i dels impulsors de les consultes simbòliques nascudes el 2009 a Arenys de Munt.

Una assemblea general decidirà en les pròximes hores les activitats que es duran a terme el cap de setmana i les diferents comissions amb què s'ha organitzat la plataforma posaran en comú els seus treballs. Desobeïm té la intenció d'acampar a plaça de Catalunya fins diumenge per pressionar, tal com es va decidir aquest dimecres en assemblea.

Fre al discurs de la "paciència"

Paula Morey, membre de la plataforma, ha explicat al diari ARA que l'objectiu del col·lectiu és "fer creure en la desobediència" com a eina per tirar endavant el 9-N. "Cal frenar el discurs mediàtic de la paciència", ha dit. "Si hem d'esperar que l'estat espanyol ens permeti alliberar-nos, no serem mai lliures".

La plataforma de l'esquerra independentista va prendre forma al carrer aquest dilluns, quan el TC va suspendre cautelarment la llei de consultes i la convocatòria del 9-N. Al llarg d'aquesta setmana han fet accions davant la delegació del govern espanyol i des d'aquest dimecres es concentren a la plaça de Catalunya. Per acordar què cal fer a partir de la setmana que ve, està prevista una assemblea diumenge.

stats