Política 03/12/2012

Duran: "Em nego a ser unionista o independentista. Hi ha terceres vies"

El líder d'Unió nega a la Cope que els democristians vulguin pactar amb el PP. Assegura que la consulta és una "prioritat", però matisa que "no necessàriament ha de ser sobre la independència"

Ara
2 min
Duran, l'home que Mai va ser allà

BarcelonaEl portaveu de CiU al Congrés i líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, nega que la cúpula democristiana vulgui tornar a pactar amb el PP i assegura que ara mateix els "socis prioritaris" del Govern són ERC i el PSC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a 'La mañana', de la cadena Cope, Duran ha assegurat que la campanya electoral "ha separat encara més" la federació nacionalista i els populars. "S'han trencat ponts. Ara mateix no veig aquest pacte, sincerament", ha dit Duran.

Les declaracions del líder democristià arriben després que aquest dissabte el president del consell nacional d'Unió, Ramon Espadaler, afirmés que "el resultat electoral, amb un Parlament tan segmentat és una oportunitat per refer ponts amb totes les forces, incloent-hi el PP". El mateix Duran ja va aclarir ahir via Twitter que "Unió no planteja altre pacte que amb ERC i/o PSC".

"Em nego a ser unionista o independentista. Hi ha terceres vies"

Duran i Lleida ha tornat a valorar la davallada de CiU a les urnes i ha subratllat, com ja ha fet en diverses ocasions després del 25-N, que CiU va fer "una lectura inadequada de la manifestació". "Hi va haver molta gent, jo mateix, que no hi va anar amb la proclama independentista", ha dit Duran, alhora que ha reconegut que "molta gent" es queixava per les polítiques d'ajustament i les retallades "imposades" per la conjuntura econòmica. Tanmateix, el líder d'Unió ha assegurat que la celebració d'una consulta és una "prioritat", però ha matisat que "no necessàriament ha de ser sobre la independència". En aquesta línia, el líder d'Unió ha defensat la via de la confederació, i ha remarcat: "Em nego a ser unionista o independentista. Hi ha terceres vies".

stats