DEBAT CONSULTES
Política 28/02/2011

Duran i Lleida reclama als polítics un "exercici de coherència" respecte la consulta del 10-A

El portaveu de CiU a Madrid ha recordat que "hi ha una iniciativa al Parlament sobre la independència" i que "és a les institucions on han de pronunciar-se"

Núria Martínez
1 min

BarcelonaEl portaveu de CiU al Congrés dels Diputats, Josep Antoni Duran i Lleida, ha demanat als polítics un "exercici de coherència" respecte la consulta del 10 d'abril a Barcelona, a una entrevista a COM Ràdio. També, ha recordat que hi ha una iniciativa al Parlament sobre la independència i ha considerat que és a les institucions on s'han de pronunciar els polítics. A més, ha afegit que és "poc coherent votar en un sentit al Parlament i en un altre en una consulta al carrer". No obstant això, ha insistit en que "cadascú és lliure de fer el que vulgui" i en que "CiU dóna llibertat a tots els seus membres perquè facin el que creguin".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, Duran i Lleida no anirà a votar a la consulta de Barcelona perquè serà a Berlín, però si fos a Catalunya "segurament tampoc ho faria". Tot i això, el portaveu de CiU a Madrid té clar que "votaria en contra de la independència perquè la seva aposta és la confederació, una utopia com la independència", al seu parer. El president de la Generalitat, Artur Mas, encara no s'ha decidit sobre la seva participació.

stats