Política 12/11/2014

Duran demana a Rajoy que digui quina és la seva proposta i la sotmeti a consulta entre els catalans

"El que ha de fer és seure a la taula i dialogar", diu el lider d'Unió

Efe
1 min
El líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, vota al 9-N a l'Escola Orlandai de Barcelona / EFE

MadridEl portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha considerat aquest dimecres un error que el cap del govern espanyol, Mariano Rajoy, rebutgi el diàleg sobre Catalunya i l'ha emplaçat a seure a parlar amb la Generalitat i a dir quina és la seva proposta i sotmetre-la a consulta dels catalans. En declaracions al Congrés, Duran ha rebutjat també que, com ha dit Rajoy, la consulta del 9-N hagi estat un fracàs i, per contra, creu que una manifestació d'aproximadament un 30 per cent "no és per ignorar", tenint en compte a més les circumstàncies en què s'havia convocat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A Duran no li ha semblat adequat que Rajoy rebutgi el diàleg sobre "la convocatòria d'una consulta per decidir sobre el dret d'autodeterminació".

"El que ha de fer és seure a la taula, tal com demana el president de la Generalitat, dialogar" i, "si no accepta" el que pugui plantejar Artur Mas, que "digui a tots els ciutadans quina és la seva proposta, intenti trobar una proposta en comú i, en qualsevol dels casos, que sigui sotmesa a consulta dels ciutadans de Catalunya ", ha argumentat el portaveu de CiU.

Per a Duran, la consulta de diumenge va ser un "èxit" i és un "error" la querella anunciada contra el president de la Generalitat i altres membres del Govern perquè suposa "judicialitzar" la política.

"Els problemes constitucionals, un problema polític que existeix no es resol amb el Codi Penal, es resol mitjançant el diàleg", ha subratllat després de recordar que el participar en la consulta votant no a la pregunta sobre la independència

stats