POLÍTICA
Política 24/05/2012

Duran es desmarca de la Hisenda pròpia de Mas i nega tenir un pla B si fracassa el pacte fiscal

Obre la porta a acordar un nou model que no entri en vigor mentre hi hagi dificultats econòmiques

Acn
2 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } El secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha evitat pronunciar-se aquest dijous sobre la Hisenda pròpia unilateral que proposa el president de la Generalitat, Artur Mas, en cas que fracassi la negociació del pacte fiscal. En una entrevista a Onda Cero, s'ha desmarcat de la terminologia del president i ha negat tenir un pla B, i ha remarcat que "l'únic compromís que té amb l'opinió pública és amb el pacte fiscal".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Duran i Lleida ha comparat aquesta qüestió amb el Barça i amb l'Athletic de Bilbao: "No tenen pla B, l'únic pla B que tenen és guanyar. Si perdem la partida del pacte fiscal s'haurà de pensar què fer. No tinc pensat encara què fer, i menys faré declaracions". També ha obert la porta a no aplicar el nou model mentre hi hagi dificultats econòmiques.

En preguntar-li per la Hisenda pròpia per la decisió que propugna Mas, Duran no s'ha volgut mullar: "No són declaracions meves, són del president de la Generalitat". Dit això, ha insistit que "l'únic compromís que té amb l'opinió pública és amb el pacte fiscal", i per això intenta que a Catalunya hi hagi el màxim consens possible.

En tot cas, ha subratllat que qualsevol solució ha de comptar amb el suport del poble de Catalunya. "Em parla d'insubmissió. S'ha de saber si ens quedaríem quatre sent insubmisos, si el poble seguiria o no seguiria", ha remarcat. D'altra banda, Duran ha obert la porta a aplicar l'hipotètic nou model de finançament després de la crisi, o almenys quan no hi hagi dificultats econòmiques. "No es tracta de repartir avui els diners, sinó de fixar les bases del nou model, però no significa que entri en vigor avui, quan hi ha dificultats econòmiques", ha assenyalat.

stats