Política 21/01/2013

Simó avisa el PSC: "El consens no és un objectiu en si, ho és mantenir el compromís amb la ciutadania"

"ERC vol que hi hagi una majoria àmplia pel dret a decidir però no a costa de no saber què carai estàs declarant", ha etzibat la dirigent d'ERC

Roger Tugas
1 min
Anna Simó, en la roda de premsa posterior a la reunió de la Permanent Nacional. / ACN

BarcelonaLa portaveu d'ERC, Anna Simó, ha tret dramatisme aquest dilluns a la possibilitat que el PSC quedi fora del consens entorn la declaració de sobirania que votarà dimecres el Parlament. "El consens no és un objectiu en si, ho és mantenir el compromís establert amb la ciutadania", ha afirmat, donant a entendre que no es pot renunciar a certs mínims per aconseguir el suport dels socialistes, atès que "ERC vol que hi hagi una majoria àmplia pel dret a decidir però no a costa de no saber què carai estàs declarant". En aquest sentit, la dirigent republicana manté la línia vermella que la declaració de sobirania reconegui Catalunya com un "subjecte polític i jurídic sobirà", perquè si el reconeixement "ha de ser subsidiari d'un PP, un PSOE o tots dos no és dret a decidir, ja que la democràcia no es delega".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per això, Simó ha requerit que la declaració sigui "clara, inequívoca i transparent, ha d'incloure diàleg i participació de la societat civil, partits, ciutadania i organitzacions diverses i no pot quedar fosca i ambigua". Ha de ser així, segons la dirigent republicana, perquè "per primera vegada es dirà al món que Catalunya és subjecte de sobirania i que el procés que ara s'inicia es farà amb garanties democràtiques i de participació". Tot i acceptar que "qui té dubtes més grans és el PSC", Simó ha avançat que "fins que sigui necessari hi haurà contactes" i ha assegurat que "ningú podrà dir que ERC ha estat inflexible". Un dels punts que queden per tancar és la referència als Països Catalans que exigeix la CUP. "Estem treballant perquè aquesta qüestió es reculli bé", ha explicat.

stats