POLÍTICA
Política 31/12/2013

ERC lloa el discurs de Mas i s'erigeix en garant de la consulta

Celebra que el Govern s'hagi "posat al capdavant del compromís amb el país per a la consulta" i reclama al govern espanyol que en lloc de fer memoràndums per a les ambaixades, deixi votar

Acn
2 min

BarcelonaLa portaveu d'ERC, Anna Simó, ha lloat el discurs de Cap d'Any del president de la Generalitat, Artur Mas, i ha erigit el partit republicà en garant que la consulta es convocarà digui el que digui l'Estat. "El país ha avançat molt i el Govern s'ha posat al capdavant del compromís amb el país per a la consulta", ha celebrat Simó, que ha reclamat al govern espanyol "que deixi votar en lloc de fer memoràndums", en al·lusió al document que el ministeri d'Exteriors va enviar a les ambaixades i consolats per neutralitzar el procés sobiranista català. La portaveu republicana també ha lamentat les paraules del president extremeny, José Antonio Monago, i assegura que el poble català ho té claríssim malgrat les amenaces: "Ladran, luego cabalgamos", ha etzibat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per Anna Simó, molta gent no hauria pensat mai que el discurs de Cap d'Any del president de la Generalitat pogués ser com el d'aquest any. La portaveu d'ERC celebra que es refermi el compromís amb la ciutadania perquè es pugui dur a terme la consulta sobre la independència de Catalunya el 2014, alhora que es treballi per "pal·liar les dificultats per les quals passa molta gent per culpa de la crisi".

La portaveu republicana també destaca les referències de Mas a la pluralitat de la població catalana, que veu com una "riquesa" del país: "És la gent del país amb tota la seva pluralitat la que ens ha dut fins aquí. Qui empeny aquesta revolució democràtica és la ciutadania". Simó assegura que el compromís d'ERC és inequívoc malgrat les "amenaces" per evitar una consulta a l'Europa del segle XXI.

Independència per "sortir del forat"

Simó assegura que la consulta i l'eventual independència permetrà "sortir del forat" de la crisi davant la "incapacitat manifesta" del govern espanyol per fer-ho. "Només pren mesures ideològiques i recentralitzadores com a única resposta a les dificultats", ha dit la portaveu republicana. En aquest sentit, defensa que poder votar permetria tenir "un país més amable i més just".

Recollint les paraules del discurs de Mas, Simó creu que els catalans s'han guanyat no només el fet de votar, sinó també el de poder tenir un estat del benestar, un ensenyament, una sanitat i uns serveis socials que donin respostes a les necessitats de la població.

stats