Política 23/02/2014

ETA es va endur en una caixa de cartró les armes que va exhibir davant dels verificadors

Els tres membres de la CIV han testificat durant dues hores i mitja davant del jutge Moreno. Recorden que són professionals amb experiència i que existeix "una autèntica oportunitat per a la pau"

Efe
1 min
Urkullu amb tres dels verificadors d'ETA. EFE

MadridETA es va endur en caixes de cartró les armes que va exhibir en un vídeo davant la mirada dels verificadors internacionals. "Així es va fer amb el compromís verbal de deixar-les en un pis de Tolosa", han apuntat els membres de la comissió de verificadors davant del jutge.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu de la Comissió Internacional de Verificació (CIV), Ram Manikkalingam, que va constatar el primer pas de desarmament d'ETA, ha defensat aquest diumenge la seva actuació i ha expressat el seu desig de ser transparents. "Tenim una autèntica oportunitat per a la pau", ha assenyalat després de declarar durant dues hores i mitja davant del jutge de l'Audència Nacional Ismael Moreno.

Moreno va citar dissabte Manikkalingam i dos dels seus companys, el sud-africà Ronnie Kasrils i el britànic Chris Maccabe, perquè testifiquessin sobre la seva relació amb ETA. En concret, Moreno ha demanat que l'informessin sobre els militants amb qui s'han reunit i apareixien al vídeo de divendres difós per 'Gara' i la BBC.

Al comunicat llegit a la premsa, Manikkalingam insisteix que volen ser transparents i col·laborar amb la justícia. "Som aquí per ajudar a fer aquest procés –ha dit–. I estem interessats que se'ns deixi fer. Som professionals d'experiència i creiem que tenim una oportunitat real per a la pau".

stats