Política 08/05/2015

Felipe González critica la "irracionalitat" de voler fer la DUI amb una majoria ajustada

Titlla CiU i ERC de "liquidacionistes" per voler declarar l'Estat propi encara que només tinguin un diputat més

Acn
1 min
Felipe González demana que el PSOE doni suport a Pedro Sánchez “en tot”

MadridL'expresident del govern espanyol Felipe González ha criticat aquest divendres la "irracionalitat" i el "liquidacionisme" dels polítics i les formacions catalanes que plantegen fer una declaració unilateral d'independència si sumen un diputat més al Parlament "encara que sigui amb menys vots", i malgrat que per reformar l'Estatut o la Llei electoral calen dos terços de la cambra. "Això no són forces emergents, són gent que se suposa que tenen experiència democràtica. Imaginin el component d'irracionalitat al que porta el liquidacionisme en qualsevol de les seves formulacions", ha sentenciat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

González ha fet aquestes manifestacions a un esmorzar informatiu on han assistit històrics del seu govern com els exministres José Barrionuevo i Carlos Solchaga. L'expresident ha fet un anàlisi de la situació electoral que deixaran les generals. "L'any que ve tindrem un arc polític a la italiana, però ens faltaran italians", ha assegurat. Segons González, "hi ha un ambient de fi de cicle"

En aquest marc, ha defensat democratitzar "part" de les llistes electorals perquè la decisió de qui va primer en qualsevol llista "la prenguin els ciutadans". També ha criticat Podem i ha afirmat que "un programa de govern no pot sorgir d'una suma d'indignacions" i ha augurat que les dues formacions emergents, Podem i Ciutadans, tondran un 20% dels vots a les pròximes eleccions. "Tenen al seu favor que no s'han estrenat"

González ha estat presentat pel també exsecretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, que ha presentat Felipe González com el "Curro Romero" de la política, ha assegurat que la política està com la lliga de futbol, "amb dos lluitant pel primer lloc i dos pel tercer"

stats