Política 19/12/2013

Felipe González alerta que cap estat admetrà la seva "autodestrucció" avalant el dret d'autodeterminació

Retreu a Mariano Rajoy que no dialogui per resoldre el procés sobiranista català

Sara González
1 min

BarcelonaL'expresident del govern espanyol Felipe González no s'ha estat de llançar un missatge a l'actitud que està tenint Mariano Rajoy davant el procés sobiranista català. "No entenc que un responsable polític digui que no dialoga", ha etzibat l'històric dirigent del PSOE durant la presentació del seu llibre 'En busca de respuestas. El liderazgo en tiempo de crisis'. Tot i això, no s'ha estat de subratllar que "no hi haurà mai cap marc constitucional escrit que porti un germen d'autodestrucció declarant el dret d'autodeterminació".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'expresident ha insistit que el govern català i l'espanyol són a hores d'ara com "dos vaixells en línia de col·lisió" per "motius electorals" i ha alertat que, si aquest xoc es produeix, poden haver-hi "molts ferits" i uns "descosits" que almenys trigarien 25 anys a arreglar-se.

Per tot això, ha dit, "cal arrencar el diàleg". Però fer-ho partint de la base que "no és possible fracturar l'espai públic compartit", que és Espanya. "Un cop aclarit això, parlem de com millorar la convivència", ha sentenciat González. Al seu parer, la solució és el procés de federalització que abanderen els socialistes, que són, al seu parer, els "petits vaixells" que estan al mig dels dos bàndols i a qui tothom titlla "d'ambigus". "Tothom té dret a defensar la seva terra, però ha de respectar la dels altres", ha etzibat.

stats