Política 11/01/2017

Forcadell no anirà a la conferència de presidents de Parlaments autonòmics

Fonts de la cambra catalana argumenten que està "immersa en els pressupostos i altres assumptes que requereixen treball intern"

Europa Press
1 min
Forcadell assegura en el seu recurs que van ser JxSí i la CUP, i no ella, els que van alterar l’ordre del dia del ple del 27 de juliol.

BarcelonaLa presidenta del Parlament, Carme Forcadell, no assistirà a la conferència de presidents de Parlaments autonòmics (Coprepa), prevista per a aquest divendres a València. Fonts parlamentàries han explicat a Europa Press que el motiu de refusar la invitació del president de la Coprepa i de les Corts Valencianes, Enric Morera, és que la presidenta està "immersa en els pressupostos i altres assumptes que requereixen treball intern".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Malgrat la seva absència en aquesta reunió, les mateixes fonts subratllen que el Parlament "sempre té la porta oberta a participar en futures trobades" de presidents de cambres autonòmiques. Recorden que ja es va assistir a la conferència d'assemblees legislatives d'Europa, en la qual la presidenta va mantenir un contacte "interessant i cordial amb diversos presidents de Parlaments de l'estat espanyol".

Incideixen, a més, que Forcadell va agrair la invitació a Morera, que "han estat en contacte durant aquestes festes" i s'han emplaçat a reunir-se més endavant. Recorden, d'altra banda, que des del Parlament s'intenta participar de les xarxes de contactes de Parlaments en la mesura que es pot, però aclareixen: "Aquesta legislatura no ens ho permet gaire, ja que és curta i intensa".

stats