Política 13/09/2017

Forcadell: "Jo em pregunto si estem en un estat d'excepció. Hi ha en joc les garanties democràtiques"

La presidenta del Parlament diu que el govern espanyol ha de ser valent, i que "ser valent no és fer querelles al Govern ni enviar la Guàrdia Civil a impremtes", sinó "afrontar la situació política"

Ara
2 min
Carme Forcadell: “No crec que l’Estat ens inhabiliti: 
 Aquesta cambra farà les coses ben fetes”

Barcelona"Jo em pregunto si estem en un estat d'excepció. Prohibir el debat al Parlament, enviar querelles a la mesa i al Govern, enviar la Guàrdia Civil a escorcollar impremtes, enviar una notificació a un mitjà de comunicació, prohibir actes... [...] És molt greu". La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha exposat la seva visió sobre la situació política en una entrevista a 'Els matins', de TV3, en què ha dit que el govern espanyol ha de ser valent: "Ser valent no és fer querelles al govern ni enviar la Guàrdia Civil a impremtes, ser valent és afrontar la situació política i deixar que els ciutadans decideixin". "No podem permetre la censura enlloc, ni a TV3, ni al Parlament, ni a l'acte de Madrid", ha afegit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Forcadell també s'ha mostrat convençuda que a Barcelona es podrà votar: "No tinc cap dubte que l'alcaldessa, com sempre, estarà al costat de la democràcia. Sobre la seva recusació contra els magistrats del Tribunal Constitucional, ha dit que "no hi ha cap ciutadà que cregui que el TC és imparcial".

La presidenta del Parlament ha qualificat les decisions del govern de Rajoy d'"estratègia per fer-nos por i provocar-nos", i ha assegurat que "no es pot atemorir tot un poble". Sobre l'oferiment recent de Puigdemont per dialogar amb l'Estat, ha dit que "a 18 dies del referèndum és pràcticament impossible".

Forcadell ha reconegut que "hi va haver excessos" al Parlament que no li van agradar, però que "tots els diputats es van poder expressar". Ha desmentit que publiqués la llei del referèndum al butlletí del Parlament amb el seu ordinador i ha defensat la feina dels lletrats, però ha denunciat la "hipocresia" d'alguns membres del govern espanyol que "surten a defensar els lletrats quan a través del TC els estan amenaçant". També ha anunciat que la setmana que ve hi haurà ple, encara que la campanya comença aquest dijous a la nit.

stats