Barcelona
Política 02/02/2017

Francesc Sánchez, el responsable d'encarrilar el final de CDC

L'excoordinador de règim intern de CDC ha estat l'encarregat dels afers judicials que han afectat Convergència

1 min
Francesc Sànchez és el coordinador de règim intern i de comunicació de Convergència.

Francesc Sánchez ha estat durant anys l'home encarregat dels afers judicials de CDC. Advocat de professió, ha aparegut en els últims anys a totes les fotos quan dirigents del partit han hagut d'anar a declarar davant dels tribunals. Sempre entre bambolines, qui va ser coordinador de règim intern de la desapareguda CDC és avui un dels detinguts en el marc d'un nou operatiu de la Guàrdia Civil pel presumpte finançament irregular de CDC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb una llarga trajectòria dins de Convergència, ha estat també una figura clau en el transcurs de la refundació de CDC fins a convertir-se en el Partit Demòcrata (PDECat). Sánchez va ser l’home fort designat per Mas per pilotar el traspàs de CDC a PDECat.

Tot i participar en els aspectes relacionats amb tot el que té a veure amb el traspàs de CDC al PDECat, Sánchez -que va ser regidor a Vilanova i la Geltrú entre 2008 i 2015- no té actualment cap càrrec al Partit Demòcrata.

Sánchez va néixer a Sant Boi de Llobregat el 1971 i va iniciar la seva vinculació amb CDC a través de les Joventuts Nacionalistes de Catalunya. L’exmembre de la cúpula, que també era mà dreta de l’exsecretari general de CDC Oriol Pujol, també coordinava la compatibilitat del partit i es va fer càrrec també durant un període de temps de la Fundació CatDem.

stats