NOU FINANÇAMENT
Política 01/04/2013

El PSOE s'oposa al fet que es destini "ni un cèntim dels andalusos" per "fer callar els independentistes"

El portaveu parlamentari dels socialistes andalusos denuncia que s'ha "passat de parlar català en la intimitat a parlar en la intimitat amb el català""

Efe
2 min

SevillaEl portaveu parlamentari del PSOE andalús, Francisco Álvarez de la Chica, ha advertit aquest dilluns que el seu partit s'oposarà "radicalment" al fet que es destini "ni un cèntim dels andalusos" per "fer callar les reivindicacions independentistes" de Catalunya. "No passarem per aquí, no es pot pagar un peatge", ha subratllat en conferència de premsa, en què ha dit que el PSOE vol saber "què s'està parlant i què hi ha darrere de la taula", en referència al fet que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i de la Generalitat, Artur Mas, s'hagin reunit "d'amagat", cosa que ha qualificat d'"inadmissible". "Hem passat de parlar català en la intimitat a parlar en la intimitat amb el català", ha ironitzat el portaveu socialista, que ha afegit: "Ha estat la reunió de dos que s'estan ofegant i estan intentant salvar-se, però el fet més probable és que s'ofeguin tots dos".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De la Chica ha recalcat que el lloc en el qual cal debatre sobre finançament és el Consell de Política Fiscal i Financera, i ha assenyalat que "si se'ls dóna més a d'altres cal preguntar-se quant ens trauran a nosaltres". "Estem en contra de les reunions secretes, que amaguen la mala consciència dels governants", ha sentenciat el dirigent socialista, que ha insistit que si del que es tracta és de "donar més a Catalunya a costa d'altres comunitats com Andalusia" s'hi "oposaran radicalment".

De la Chica ha exigit que no es mantinguin "relacions a les fosques", que no hi hagi reunions bilaterals, i ha demanat al president del govern de l'Estat que "vetlli per la igualtat de tots els espanyols per més que el pressioni Mas".

El grup socialista defensarà en el ple que el Parlament d'Andalusia celebrarà aquesta setmana una proposició no de llei en la qual s'insta el govern central que compleixi els compromisos aconseguits en la Conferència de Presidents relatius respecte a l'aplicació del model de finançament autonòmic. El PSOE exigeix també que una part de la recaptació obtinguda per la pujada d'impostos estatals com l'IVA "repercuteixi" a les comunitats autònomes.

En la proposició no de llei se sol·licita, a més, que a l'empara de l'Estatut d'Autonomia s'abordin les "obligacions financeres" pendents de l'Estat amb la comunitat autònoma relatives a la disposició addicional tercera, i que el Govern de la nació retiri el recurs interposat contra la subhasta de medicaments.

stats