Política 17/11/2016

Els pressupostos del Govern destinaran 1.050 milions més que el 2015 a Salut, Ensenyament i Treball i Afers Socials

La Taula del Tercer Sector i Economia es reuneixen i les entitats reclamen més recursos per a les àrees socials

Acn
2 min
Oriol Junqueras s'ha reunit aquest dijous amb els representants de les entitats del tercer sector

BarcelonaEls pressupostos del 2017 que el Govern aprovarà el pròxim 29 de novembre incorporaran 1.050 milions d'euros més respecte al pressupost del 2015 entre els departaments de Salut, Ensenyament i Treball i Afers Socials. El secretari d'Economia, Pere Aragonès, ha fet pública aquesta xifra -que ja s'havia conegut a través de l'informe que la CUP va fer arribar a la seva militància-, després de reunir-se, al costat del vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, amb les entitats de la Taula del Tercer Sector.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Economia assegura així que el Govern demostra que vol "posar els recursos al servei dels ciutadans". Per la seva banda, la Taula del Tercer Sector ha reclamat al departament que aconsegueixi que el Parlament aprovi un pressupost i que, a més, inclogui el pla de xoc i les resolucions que es van impulsar al ple de la pobresa. "Tot això no caduca, està vigent", ha dit el seu president, Oriol Illa.

La reunió entre les entitats i el departament s'ha fet aquest dijous a la tarda en el marc de la ronda de contactes que està mantenint Junqueras amb els diferents agents socials de Catalunya per parlar dels pressupostos. En sortir, Pere Aragonès ha detallat que el conseller ha explicat a les entitats que el departament ha preparat uns comptes amb "una important aposta per als departaments de Salut, Ensenyament i Treball, Afers Socials i Famílies". "Són el cor de les polítiques socials del Govern, i per això, respecte de l'últim pressupost aprovat, el del 2015, l'augment que hi haurà en aquests 3 departaments estarà al voltant dels 1.050 milions d'euros", ha dit.

Per al secretari d'Economia, això "demostra que el Govern fa una clara aposta per reduir les desigualtats" i s'ha mostrat "convençut que aquesta vegada el Govern està en condicions molt millors per aprovar el pressupost i posar tots els recursos al servei dels ciutadans". "El que és important és que els recursos van destinats a les persones del país. I això és més important que els objectius merament numèrics de gestió. No posarem al pressupost partides que no puguem pagar, i per això construïm un projecte rigorós, amb ingressos garantits que permetin que tota la despesa es pugui efectuar", ha afegit Aragonès.

Per la seva part, Oriol Illa ha volgut mostrar-se prudent a valorar la reunió i no s'ha atrevit a comentar gaires dades sobre "un pressupost que encara no s'ha vist amb detall i que, a més, no s'ha aprovat". "Pot patir modificacions, en la línia del que volem nosaltres o no, i fins que no estigui aprovat no ens podem posicionar sobre una cosa que és provisional", ha dit.

Amb tot, Illa ha explicat que han fet arribar al departament les seves reivindicacions, basades a destinar més partides i més recursos a necessitats socials, i que han reclamat que els pressupostos incloguin "una renda mínima d'inserció, una aposta per les residències de gent gran i un impuls a les escoles de 0 a 3 anys". Segons Illa, el conseller els ha garantit que si el pressupost s'aprova "això hi serà". Però la Taula del Tercer Sector va més enllà i reclama el compliment dels compromisos adquirits. "El que és important és que s'acompleixi el pla de xoc i les resolucions del ple de la pobresa. No han caducat. Continuen vigents i volem que s'acompleixin, i per fer-ho hi ha una part molt important que depèn dels pressupostos i del fet que el Parlament els aprovi", ha conclòs.

stats