Política 05/07/2016

El Govern acusa Fernández Díaz de ser "autor intel·lectual" de l'operació de la Guàrdia Civil en ajuntaments catalans

La consellera de la Presidència, Neus Munté, assegura que estan "acostumats" a un "circ mediàtic que no acaba en res"

Oriol March
2 min
Reunió del Govern d'aquest dimarts

BarcelonaDura intervenció de la consellera de la Presidència, Neus Munté, a l'hora de valorar l'operació de la Guàrdia Civil en ajuntaments catalans i de l'Estat per investigar un presumpte cas de corrupció relacionat amb l'empresa Efial. "L'autor intel·lectual n'és Jorge Fernández Díaz", ha apuntat Munté en referència al ministre de l'Interior en funcions, la figura del qual ha estat al centre del debat polític després que transcendissin les converses que va mantenir amb Daniel de Alfonso, exdirector de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), en què els dos conspiraven per trobar casos de corrupció a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Expressem respecte pel treball de l'administració de justícia, però també per la presumpció d'innocència. Són circs mediàtics que no acaben en res. En aquest cas, som davant unes detencions i uns registres i sol·licituds d'informació sobre una empresa que té relació amb diversos ajuntaments de tot l'Estat. És d'escàndol i de nul·la qualitat democràtica que es facin detencions anunciades als mitjans abans que es duguin a terme. Això no és una novetat. Estem acostumats a aquesta manca de rigor i a aquesta manca de respecte envers la presumpció d'innocència. Només busca escarni, foto i titulars", ha apuntat Munté, que ha recordat "informes i acusacions greus" en "determinats moments del procés" que "no han acabat en res".

"D'això se'n diu males arts per embrutar trajectòries dins del sobiranisme. No és el primer cop que coneixem operacions d'aquestes característiques amb avís previ als mitjans", ha assenyalat la consellera de la Presidència, que ha vinculat aquesta operació a la celebració del congrés de Convergència d'aquest cap de setmana.

Munté ha indicat que els informes requerits per la Guàrdia Civil a l'Ajuntament de Girona, governat per Carles Puigdemont fins fa sis mesos, eren "públics" i coneguts pel ple del consistori, tant en l'etapa de CiU com en la del PSC. Pel que fa a la possibilitat que Puigdemont comparegui, com ha demanat el cap de files del PP al Parlament, Xavier García Albiol, la consellera ha retret el "cinisme" d'aquesta petició després que els populars votessin en contra de fer plegar De Alfonso i del fet que Fernández Díaz donés explicacions al Congrés dels Diputats. "Lliçons, amenaces i cinisme amb l'actitud vergonyant que ha tingut la seva formació, cap ni una", ha indicat.

stats