Política 21/07/2015

El Govern crea 1.230 llocs de treball per "reforçar els pilars de l'estat del benestar"

Després de quatre anys d'ajustaments l'executiu català obre la convocatòria de places en l'àmbit de la salut, ensenyament, benestar social i els cossos de Bombers de la Generalitat

Núria Orriols / Oriol March
1 min
La consellera de Governació, Meritxell Borràs, en roda de premsa / ACN

BarcelonaEl Govern ha aprovat la creació de 1.230 places en l'àmbit del sector públic per "reforçar l'estat del benestar", així ho ha acordat aquest dimarts en la reunió del consell executiu. La consellera de Governació, Meritxell Borràs, ha explicat que es prioritzaran les places de "prestació directa" en el sector de la salut, l'ensenyament, l'assistència social i els cossos de Bombers de la Generalitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En concret, es creen 340 places en salut, 300 a ensenyament, 153 en els cossos de Bombers, 143 en l'àmbit de la psicologia penal i 70 en l'assistència social.

El Govern també té la voluntat de "lluitar contra el frau fiscal" amb la convocatòria de 60 places de gestors i inspectors a l'Agència Tributària Catalana. Preguntada per si aquesta mesura respon a la preparació de la Hisenda catalana, Borràs ha contestat que es tracta de fer front a les "necessitats actuals" i a la "modernització" de l'administració tributària, sense entrar en si aquestes places serien suficients per recaptar i gestionar els impostos en cas de desconnexió amb l'Estat.

"Millores econòmiques"

Borràs ha explicat que la creació de les places és possible per les "millores econòmiques", ha dit Borràs, i també als ajustaments que s'han produït en els últims quatre anys.

stats