Política 16/03/2016

El Govern reafirma davant la CUP el seu compromís "inalterable" amb el full de ruta

Munté assegura que a l'executiu no li "tremolaran les cames"

G.pruna
2 min
El Govern reafirma davant la CUP el seu compromís "inalterable" amb el full de ruta

Barcelona"No ens tremolaran les cames". Amb aquestes paraules, la consellera de Presidència, Neus Munté, ha volgut tranquil·litzar la CUP, que aquest dimecres ha presentat una interpel·lació al Parlament per reafirmar el compromís del Govern i de Junts pel Sí amb el full de ruta sobiranista i el compliment de la declaració de ruptura aprovada el 9 de novembre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La consellera ha assegurat que la voluntat del Govern es complir "fil per randa" els compromisos del full de ruta sobiranista, reblant així el missatge que ja havia defensat ahir després de la reunió entre el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez.

Munté seguia també així els passos de CDC, que aquest dilluns negava una reculada, després que Josep Rull, en una entrevista a l'ARA, indiqués que a les files nacionalistes també hi cabien els que defensaven votar 'no' en un referèndum, i que l'expresident de la Generalitat, Artur Mas, avisés el Govern que no pot caure en el "postureig" i prometre coses que no podrà fer.

Davant la interpel·lació de la CUP, la portaveu del Govern ha reiterat la "voluntat ferma i inalterable" de l'executiu de disposar, en el termini de 16 mesos, de les estructures i els instruments separats per tenir "el país preparat".

Per part de la CUP, Joan Garriga ha celebrat que és bo renovar el compromís amb el mandat de la declaració de ruptura, i ha reclamat a l'executiu "estabilitat davant els embats de l'estat espanyol". A més, ha avançat que en la moció que derivarà d'aquesta interpel·lació es demanarà avançar en la desconnexió de lleis estatals, com la llei mordassa.

stats