Política 25/11/2016

Hernando (PP) admet que "potser" es van equivocar amb Barberá i que la van apartar per "interessos electorals"

El portaveu del PP al Congrés reconeix implícitament que ho van fer forçats pel pacte amb Ciutadans i insinua que potser l'hauran de revisar

Ara
2 min
El portaveu del PP, Rafael Hernando al Congrés dels Diputats

BarcelonaEl portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, ha insistit avui en les seves crítiques a "algun mitjà de comunicació" per l'"assetjament" a Rita Barberá, però també ha començat a fer, per primer cop, una mica d'autocrítica. Hernando ha reconegut que el seu partit potser es va equivocar quan va plantejar a la senadora que es donés de baixa: "Potser li hauríem d'haver donat suport". També ha admès que va haver-hi "interessos electorals" en la decisió de fer-la fora del partit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Hernando, a TVE, ha confirmat la intenció del govern de dialogar amb els grups per plantejar que s'escurcin els temps i ritmes dels processos judicials per corrupció i, al seu torn, ha manifestat que "potser cal donar-li un tomb" al pacte amb Ciutadans.

Sense concretar, ha fet servir aquesta expressió quan li han preguntat per l'exigència de Ciutadans, la d'apartar de tots els càrrecs un polític quan sigui imputat, un fet que els estatuts del PP fixen en el moment que s'obre judici oral.

En tot cas, Hernando s'ha mostrat a favor de "buscar fórmules per compensar aquestes persones que dimiteixen però que no poden després recuperar-se per a la vida política perquè han passat 4 anys".

Una vegada el Tribunal Suprem va decidir citar Barberá perquè declarés per un suposat cas de blanqueig de capitals en el PP de l'Ajuntament de València, quan era alcaldessa, segons Hernando parlen amb ella "i es pren la decisió que es donés de baixa perquè era la millor opció perquè estigués tranquil·la". Hernando admet, però, que no ha sigut així: "Tots hem comès errors, i jo m'hi incloc", ha assenyalat el portaveu del PP al Congrés, un dels dirigents que llavors, davant les crítiques de l'oposició i les preguntes dels mitjans, va posar més distància amb Barberá.

Sobre aquesta actitud, i sense voler aprofundir en les manifestacions de companys de la direcció del partit, ha incidit que el PP, en aquells moments, a mitjans de setembre, potser es va equivocar, fins i tot en la reflexió a la qual al·ludia, la de donar-li la baixa perquè s'apagués el focus polític i mediàtic sobre ella.

Hernando, per això, ha afirmat: "Potser hauríem d'haver-li donat suport", i més si es té en compte que sobre Barberá no hi ha cap condemna sinó una acusació sobre "una nimietat", uns 1.000 euros de suposat blanqueig.

Més endavant, en l'entrevista, ha reconegut que va haver-hi "interessos electorals" en aquella decisió, però motivada perquè l'oposició "estava fent servir Barberá per colpejar al PP" i perjudicar les seves opcions a Galícia i Euskadi, en campanya aquells dies.

stats