Política 02/12/2014

ICV-EUiA creu que la proposta de Junqueras és més "plural" que la de Mas i celebra que inclogui l'eix social

Josep Vendrell i David Companyon celebren en declaracions a l'ARA que el pla d'ERC no es limiti a partits independentistes i que tingui en compte "l'eix esquerra-dreta" i "l'eix corrupció sí-corrupció no"

Ara
2 min

BarcelonaTant ICV com EUiA veuen amb més bons ulls la proposta de Junqueras que la de Mas. "És evident que la proposta de Junqueras reconeix més la pluralitat de la societat catalana. Més que la de Mas". Així s'ha expressat el secretari general d'ICV, Josep Vendrell, sobre el full de ruta que el líder d'ERC ha presentat aquest dimarts, en què ha defensat llistes separades sota un mateix paraigua per afrontar unes hipotètiques eleccions plebiscitàries. Vendrell ha assegurat a l'ARA que la proposta de Junqueras "reconeix que a Catalunya hi ha dretes i esquerres" i en aquest sentit, ha valorat positivament que ERC "no elimini" ni aquest eix ni l'eix "corrupció sí, corrupció no". "Mas va eliminar qualsevol eix que no fos independència i va crear una mena d'estat d'excepció" davant l'escenari electoral que podria obrir-se a partir d'ara, ha dit Vendrell, que ha assistit a la conferència al Palau de Congressos juntament amb el seu company de formació, David Companyon.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Precisament, el diputat d'EUiA ha valorat molt positivament "el relat social potent" del discurs de Junqueras i ha admès que hi ha "bastantes coincidències" amb el del seu partit. "Ha tingut una forta càrrega pel que fa al país net, a la corrupció", ha explicat a l'ARA a tall d'exemple.

La llista paraigua: ICV creu que ERC no els compta; EUiA hi veu elements de negociació

Preguntats sobre si ICV podria afegir-se a aquesta llista-paraigua, Vendrell ha admès que "té la impressió que ERC no ens compta". "I ho dic com una cosa positiva", ha deixat clar. El que el dirigent ecosocialista ha agraït és que Junqueras hagi posat de relleu que "a Catalunya hi ha més demòcrates que independentistes, perquè tots els independentistes són demòcrates però no tots els demòcrates són independentistes". Vendrell ha matisat que ICV valora els fulls de ruta tant de Mas com de Junqueras "des de la diferència", perquè considera que les eleccions no han de tenir un caràcter plebiscitari i que "no hi ha solució sense referèndum".

En canvi, Companyon ha admès que amb la llista única de Mas "ni ens vam plantejar ser-hi" perquè al full de ruta de Mas "segur que hi havia gent que no s'hi sentia reflectida" i en canvi, la proposta dels republicans "obre elements" de possible negociació. "Caldrà identificar quins són els semblants i en quins ens allunyem", ha dit, perquè EUiA "no és un partit independentista". "La de Mas desgranava condicions, mentre que la proposta de Junqueras és més factible, recull més sensibilitats", ha resumit Companyon. El dirigent d'EUiA ha demanat "no oblidar" que ERC ha pactat pressupostos amb CiU però ha demanat "mirar endavant".

stats