CONFERÈNCIA NACIONAL D'ERC
Política 06/07/2013

Tresserras avisa el PSC que qui s'oposa a la independència "no és esquerra"

ERC rebutja amb 34,6% vots a favor i 56% en contra que l'estat català no tingui un exèrcit convencional, i ajorna el debat a la tardor

Roger Tugas
2 min

BarcelonaL'exconseller i coordinador de la ponència de la conferència nacional d'ERC, Joan Manuel Tresserras, ha afirmat aquest dissabte en la presentació del text que "independència i transformació social van juntes" i ha assegurat que "altres partits d'esquerres i sindicats, si tenen veritablement voluntat transformadora", han de saber que "cap situació és més favorable que una etapa fundacional, en construir el nou estat i el nou model social". Qui s'oposa a aquesta oportunitat, segons Tresserras, "no és esquerra", en una clara referència al PSC i a partits que encara no s'han posicionat pel 'sí', com ICV-EUiA o sindicats com CCOO i UGT.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, ha argumentat que el procés sobiranista ha estat possible perquè "a Catalunya hi ha un canvi en l'hegemonia social" escenificat en la manifestació de la Diada, les acampades dels indignats o les últimes vages generals, en què les classes mitjanes, professionals i treballadors de la funció pública han escenificat "el desacomplexament per assumir el protagonisme en el procés de canvi polític" i provocar "una revolució democràtica que ja està en marxa".

Per tot això, l'exconseller s'ha preguntat "qui està disposat a assumir la responsabilitat" de liderar políticament aquestes demandes, i ell mateix s'ha respost: "Nosaltres estem disposats a fer-ho, podem ser l'eix fonamental". "Estem disposats a ser la referència de les esquerres catalanes en el moment d'emancipació nacional, [...] l'esquerra més ambiciosa de tota la nostra història", ha conclòs Tresserras.

Ampli suport a la ponència

La ponència ha estat finalment aprovada amb una àmplia majoria de 677 vots a favor, dos en contra i set en blanc. Més debat ha despertat l'única esmena que ha arribat viva, que demanava que l'estat català no tingués un exèrcit convencional. Ha estat rebutjada per 230 vots a favor, 372 en contra i 62 en blanc. El debat sobre l'exèrcit català, però, resta obert a una jornada específica que ERC farà a la tardor.

stats