PRESSUPOST CASA REIAL
Política 18/10/2013

El Govern envia una carta a l'executiu espanyol reclamant-li que retalli el pressupost de la casa reial

La missiva, firmada per Joana Ortega, insta també que la Zarzuela reti comptes de les seves despeses i posi fi a l'opacitat actual

ò. Gelis / R. Tugas
1 min
Joan Carles I, Felip i Letizia, durant l'homenatge a les forces armades / EFE

BarcelonaEl Govern ha enviat una carta a l'executiu de l'Estat en què li demana que redueixi el pressupost de la casa reial i que l'adapti al context de crisi econòmica. També reclama que els comptes de la Zarzuela estiguin subjectes a la futura llei de transparència i que puguin ser controlats pel Tribunal de Comptes espanyol, posant fi així a l'etapa actual d'opacitat que diversos grups han denunciat al Congrés en reiterades ocasions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La carta, a la qual ha tingut accés l'Ara.cat, va ser enviada per la vicepresidenta Joana Ortega a la seva homòloga al govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, i subratlla "la necessitat que el pressupost de la casa reial s'adapti a les circumstàncies econòmiques actuals i d'emprendre les reformes legals necessàries perquè se sotmeti al control del Tribunal de Comptes i a la futura llei de transparència". Segons dades de la casa reial, la partida pressupostada per al 2013 és de 7.900.000 euros, un 4% menys que el 2012. Al seu torn, la llei de transparència ha inclòs només de forma limitada el control dels comptes de la casa reial.

La carta dóna compliment d'una resolució del Parlament aprovada el 3 d'abril, que va ser presentada per ICV a la comissió d'afers institucionals i que instava el Govern a demanar a l'executiu estatal que limités el pressupost reial. CiU, ERC, PSC i CUP hi van votar a favor, mentre que C's es va abstenir i el PP hi va votar en contra.

stats