DRET A DECIDIR
Política 14/03/2014

Duran assegura que si l'Estat no fa una proposta caldrà convocar eleccions plebiscitàries

El líder d'Unió, a la seva carta web a la militància: "Deixem-nos de punyetes. ERC vol ser l'alternativa a CiU"

Oriol March
2 min

BarcelonaEl líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, assegura en la seva carta web setmanal a la militància que si l'Estat no ofereix una "proposta" que pugui permetre "preguntes diferents" a la consulta del 9-N, caldrà convocar eleccions plebiscitàries.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"La primera solució depèn de la iniciativa de l'Estat i, lògicament, de l'acceptació dels partits catalans que van acordar la pregunta, si no és que sigui l’Estat el que convoqui la consulta. La segona està en mans del president de la Generalitat i passa per les anomenades eleccions plebiscitàries. En aquest cas, caldrà, això sí, definir el contingut del plebiscit electoral i sobretot evitar tornar a començar de nou. Acabaria amb tots!", defensa Duran.

Aquestes paraules arriben un dia després que el president de la Generalitat, Artur Mas, assegurés en seu parlamentària que el proper 9-N posaria les urnes encara que el Tribunal Constitucional (TC) impedís el referèndum. "Efectivament, convocaré la consulta. I com vol vostè que no posem les urnes? Ens ho pot explicar? Com es fa una consulta popular si no es posen les urnes?", va demanar Mas en resposta a Alícia Sánchez-Camacho, presidenta del PP a Catalunya.

Duran també aprofita la seva carta web per carregar contra ERC. "No entenc que ERC voti amb Izquierda Plural i Amaiur en defensa de l'indefensable règim chavista a Veneçuela. Com ho fa també quan defensa els Castro a Cuba. Que lluny que estem en moltes coses! De fet, deu ser això del projecte d'esquerres, tant d'esquerres que superen el socialisme!", apunta el líder d'Unió, que sentencia: "Deixem-nos de punyetes. ERC vol ser l'alternativa a CiU. I CiU és i ha de continuar essent alternativa des de la centralitat al projecte d'esquerres que ERC esta bastint. No siguem beneits!".

stats