CANVI DE CICLE
Política 13/10/2013

Centenars de persones clamen a la plaça Sant Jaume per un referèndum "sí o sí"

Els convocants defensen que el 80% dels catalans volen la consulta, l'exigeixen hi hagi o no acord amb l'Estat i rebutgen que es facin unes eleccions plebiscitàries

R.t
1 min

BarcelonaCentenars d'independentistes –3.000, segons l'organització– s'han concentrat aquest diumenge a la tarda per reclamar al Govern que convoqui un referèndum "sí o sí" el 2014, hi hagi o no acord amb l'Estat. L'acte estava convocat per cinc dels impulsos de les consultes locals sobre la independència, Josep Manel Ximenis, Elisenda Paluzie, Anna Arqué, Uriel Bertran i David Vinyals, i tenien el suport d'entitats com l'Institut Nova Història o el Cadci i els partits Solidaritat Catalana per la Independència i Nova Esquerra Catalana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons explica Arqué a l'Ara.cat, la concentració pretenia demanar "coherència" a l'executiu català i recordar-li que té el suport de "la majoria social", ja que algunes enquestes apunten que prop d'un 80% dels catalans volen que es convoqui la consulta. "Que els polítics catalans siguin els primers a entendre què és un mandat democràtic", ha defensat. Els organitzadors rebutgen igualment que el Govern usi la pressió per la consulta per negociar altres contrapartides o que hi renunciï si no hi ha acord per convocar unes eleccions plebiscitàries.

En el moment en què el Parlament aprovi definitivament la llei de consultes –es preveu que sigui a mitjans de novembre–, els convocants tenen previst realitzar una nova concentració, que s'aniria repetint com a forma de pressió.

stats