CANVI DE CICLE
Política 17/02/2014

ERC veuria "estrany que alguns volguessin que Croàcia estigués a la UE i Catalunya no"

Terricabras treu ferro a les opinions de Barroso i aplaudeix el fet que els estats membres callin, perquè creu que "això és bo, ja que esperen que nosaltres parlem"

Roger Tugas
2 min

BarcelonaEl candidat d'ERC a les eleccions europees, Josep Maria Terricabras, ha replicat aquest dilluns a les declaracions del president de la Comissió Europea, José Manuel Durão Barroso, a la BBC en què va afirmar que "seria molt difícil, si no impossible", que una Escòcia independent entrés a la Unió Europea. Així, el cap de llista dels republicans ha tret ferro a aquesta opinió, ja que es tracta de la d'"un funcionari europeu elegit de les llistes del PP", mentre que "els que poden dir alguna cosa, els estats, callen i això és bo, ja que esperen que nosaltres parlem".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"És rar, el que diu, ja que la UE està interessadíssima que entrin països en una situació molt complicada, mentre que nosaltres ja som europeus", ha apuntat Terricabras, que no creu que Brussel·les vulgui "condemnar Catalunya a ser la Suïssa o la Noruega de la Mediterrània". "Seria estrany que alguns volguessin que Croàcia estigués a la UE i Catalunya no", ha insistit.

Aplaudeix les iniciatives exteriors de Mas

Així mateix, el candidat d'ERC ha aplaudit la carta enviada per Artur Mas a la premsa internacional aquest cap de dissabte, ja que el president català "presenta el procés català, i ho fa bé", mentre que seria "rar que el plantejament català no fos explicat". En tot cas, ha evitat subscriure l'opinió de Mas al 'Corriere della Sera' que els estats es miren el procés català des d'una posició "egoista". "No tinc elements per valorar-ho", ha dit Terricabras, i ha insistit que, si s'hi oposessin, "ja haurien parlat", cosa que demostraria que ara "donen prioritat amb el seu silenci" als catalans.

Aposta perquè la part pactada del programa sigui curta

Finalment, quant a la cimera que convocarà Mas per pactar una part del programa, el candidat republicà ha apostat perquè el text que comparteixin sigui "contundent, expressiu i no gaire llarg". En tot cas, ha subscrit els punts proposats dissabte per l'ANC.

stats