Política 07/04/2014

CDC reclama als diputats del PSC que votin a favor de la consulta en el debat de demà al Congrés

Els nacionalistes consideren que qualsevol oferta de l'Estat no substitueix el "mandat democràtic" del referèndum

Oriol March
1 min

BarcelonaConvergència, a un dia del debat al Congrés dels Diputats sobre la consulta sobiranista, reclama als diputats del PSC a la cambra baixa espanyola que trenquin la disciplina de vot i que es posicionin a favor de la cessió de competències per fer el referèndum. "Valoraríem un acte a favor de la democràcia com aquest. Hi haurà molta atenció internacional, tant amb els continguts com amb les formes", ha defensat Ramon Tremosa, candidat de CiU a les eleccions europees, que ha estat l'encarregat de comparèixer després de l'executiva de CDC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel que fa a la possibilitat que el president espanyol, Mariano Rajoy, faci una proposta a la Generalitat en el transcurs del debat de demà dimarts, Tremosa ha considerat que aquesta proposta no pot "substituir" el "mandat democràtic" del Parlament de celebrar un referèndum.

L'eurodiputat de CiU ha assegurat que Catalunya té més "legitimitat democràtica" que Escòcia per fer la consulta, on la participació a les últimes eleccions va ser 20 punts menor respecte dels últims comicis catalans, i on els partits a favor del referèndum no arriben als dos terços del Parlament.

stats