Política 18/11/2015

Junqueras tanca files amb Mas i veu "possible i probable" l'acord

M.colomer
1 min
L'executiva d'ERC reunida d'urgència per tractar el bloqueig de les negociacions entre Junts pel Sí i la CUP després del fracàs dels dos primers debats d'investidura / CRISTINA MAS

BarcelonaCop d'efecte d'ERC en plena escalada de retrets entre CDC i la CUP. El president de la formació republicana, Oriol Junqueras, ha tancat files amb Artur Mas com a "únic candidat" d'ERC a la presidència de la Generalitat i ha considerat que l'acord de Junts pel Sí i la CUP no només és "possible" sinó que també és "probable". Veu marge per a l'acord al voltant de l'última proposta d'estructura governamental, que ara s'"omple de contingut" en la mesa de negociació per garantir estabilitat parlamentària.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Han estat més de dues hores de reunió d'urgència entre l'executiva nacional d'ERC davant el risc que l'escalada de retrets entre CDC i la CUP enverini la negociació. Junqueras ha esquivat fer cap crítica a l'espiral de crítiques i s'ha limitat a receptar "serenitat i la calma" perquè "acostumen a ser bones conselleres en processos de negociació". Perquè "el no-acord, seria una decepció enorme i un frau a les expectatives dels ciutadans que van van establir una majoria de 72 diputats".

stats