Política 01/05/2013

Junqueras: "El Govern no pot signar uns pressupostos que portin a la ruïna el país"

ERC acusa el govern espanyol de ser el principal responsable de les limitacions pressupostàries de Catalunya

Sara González
1 min

BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, ha assegurat aquest dimecres que "el Govern no pot signar uns pressupostos que porten a la ruïna el país". Segons el líder republicà, l'objectiu de dèficit que vol imposar el govern espanyol a Catalunya implica una nova retallada de 3.800 milions que és "inaplicable" i "inassumible" i que, davant aquesta situació, el millor que pot fer Artur Mas és explicar "la veritat" i deixar clar que aprovar els nous pressupostos impliquen una retallada superior a la de l'any passat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Junqueras ha convocat els mitjans just davant de la delegació del govern espanyol a Catalunya abans de participar a la manifestació pels drets dels treballadors. El líder d'ERC considera que el govern espanyol és el "màxim responsable" de la situació que travessa Catalunya, perquè és ell qui determina "el total pressupostari de Catalunya, qui decideix de forma arbitrària si paga o no el deute amb les administracions catalanes i qui fixa el límit d'endeutament".

Davant aquesta situació i en un 1 de Maig amb més atur que mai, Junqueras ha afirmat que "l'únic camí" per sortir de la recessió és "posar el futur de Catalunya en mans dels catalans" a través de l'exercici del dret a decidir. "La millor inversió per al país és posar el seu futur en mans dels catalans, que estarà millor que sota els peus dels cavalls", ha conclòs.

stats