Política 10/11/2014

Junqueras, sobre una llista única: "Hi ha membres de CDC al Govern que no parlen d'independència, sinó al contrari"

El líder d'ERC insisteix a concretar el què i el com per establir una aliança amb Convergència de cara a unes eleccions plebiscitàries en una entrevista a 8TV

Ara
1 min

BarcelonaL'èxit aclaparador del 9-N ha accelerat els moviments dels partits, que es veuen abocats a unes eleccions plebiscitàries. El líder d'ERC, Oriol Junqueras, ha afirmat en una entrevista a 8TV que el seu partit no es tanca a una llista unitària, però ha subratllat que "hi ha membres de CDC al Govern que no parlen d'independència, sinó al contrari".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, Junqueras ha instat a acordar primer "què anem a fer i com ho anem a fer, amb quin calendari i quins arguments". "Estic segur que serem capaços de posar-nos d'acord en com maximitzem, després, la majoria parlamentària", ha destacat. Sobre això, Junqueras ha explicat que no es tracta d'una insistència d'ERC al Govern, sinó dels ciutadans al Govern, que "volen i necessiten concrecions". "Reclamen un full de ruta clar de com arribem a la independència", ha insistit.

Negociació de tu a tu

El líder dels republicans ha manifestat que "l'única negociació possible amb l'Estat és una negociació entre iguals". "Mentre Catalunya sigui una comunitat autònoma més de l'Estat, no ens en sortirem", ha sentenciat. Per això, Junqueras ha reiterat en diverses ocasions que no es tracta tant de "declarar" la independència, sinó "d'exercir-la".

Per Junqueras, "Catalunya necessita ser i exercir com un estat per estar en condicions" de negociar, per exemple, el repartiment del deute amb l'Estat. "Només quan Catalunya actuï com un estat hi ha la possibilitat que la comunitat internacional s'hi interessi. I només s'hi interessaran si creuen que també els interessa a ells", ha explicat. Segons ell, l'"única manera que els estats tinguin interès per parlar amb Catalunya és la constatació que l'Estat té i tindrà dificultats per pagar el deute".

stats