Política 18/03/2016

Junqueras i Puigdemont, els polítics catalans més valorats

El vicepresident i líder d'ERC obté una nota del 5,55 i un índex de coneixement del 91,8%, per davant del president de la Generalitat, conegut pel 89,9% i amb una nota del 5,22

Marc Colomer
1 min
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, conversa amb el vicepresident Oriol Junqueras i el conseller d’Afers Exteriors, Raül Romeva.

BarcelonaEl vicepresident del Govern i líder d'ERC, Oriol Junqueras, és el polític català més valorat en el baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO), amb una nota del 5,55 sobre 10. Junqueras passa lleugerament per davant del president Carles Puigdemont, que obté un 5,22. El vicepresident i el president obtenen un índex de coneixement del 91,8% i el 89,9 % dels enquestats, respectivament -la majoria els aproven-. En aquest àmbit, només els superen el líder de Ciutadans (C's), Albert Rivera, amb un índex de coneixement del 94,3%, però una nota del 3,52.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A banda de Junqueras i Puigdemont, només aproven el líder d'En Comú Podem, Xavier Domènech, amb una dècima més que el president (5,23) -per bé que un índex de coneixement molt inferior, del 41,1%-, i el diputat de la CUP Benet Salellas, que rep un 5,15 de nota entre la gent que diu conèixer-lo (un 15,9% dels enquestats).

Camacho, la menys valorada

La resta de líders catalans no arriben a l'aprovat. La política catalana que menys nota rep és Alícia Sánchez-Camacho (un 1,51), amb un índex de coneixement significatiu, del 88% dels enquestats.

stats