Política 25/09/2015

Demostració de força de JxSí per tancar la campanya: "Diumenge guanyarem i serà la victòria de tothom"

En marxa l'acte final de campanya de Junts pel Sí a l'avinguda Maria Cristina de Barcelona davant de 70.000 persones

Oriol March
4 min
Míting final de Junts pel Sí en la campanya del 27-S, a l'avinguda Maria Cristina / PERE VIRGILI

BarcelonaEl cap de llista de Junts pel Sí, Raül Romeva, ha assegurat en el tancament de campanya que "Espanya s'ha carregat l'estat de dret, i nosaltres en volem un de digne, net i just". "Diumenge votarem junts i juntes. Guanyarem, guanyareu, i serà la victòria de tothom", ha assenyalat en un acte que ha estat retransmès per 'streaming' i que ara es pot veure en diferit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas es posa èpic

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assenyalat que "té un gran sentit" haver pres "decisions complicades" al llarg de la legislatura. "Ens hem posat d'acord perquè és més important el país que el partit. Ho han dit i ho han fet", ha indicat. "Les urnes hi tornaran a ser, diumenge. Aquestes urnes porten a la prosperitat econòmica, a la justícia social, a la solidaritat, a la igualtat d'oportunitats, a l'esperança i a la llibertat", ha indicat.

Junqueras, emocionat

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha assegurat aquest divendres en el míting final de Junts pel Sí que "som protagonistes de la història més bonica d'un poble, que és la de la seva llibertat". Junqueras, amb to intimista, ha recordat el seu avi, que el passejava per Montjuïc l'any 1976. "El meu avi sabia que era tot molt difícil", ha indicat.

"Persistirem per guanyar un estat, just i digne. El que volem és volar lliures amb tots els ocells del món. No hi ha cap raó per què ens conformem amb menys del que té qualsevol altre. Mereixem allò que tenen totes les nacions del món. Volem formar part del concert de les nacions", ha apuntat.

La societat civil

Muriel Casals, número tres per Barcelona de Junts pel Sí, ha assegurat que aquest diumenge els catalans decidiran participar amb la seva pròpia veu en el concert internacional. "El camí cap a la independència el fem de manera democràtica. La democràcia és el camí que seguim", ha assenyalat.

Eduardo Reyes, número sis de la llista i president de Súmate, ha apuntat que "farem un país digne de l'esforç dels nostres pares per donar-nos una vida millor". "Volem fer una Catalunya lliure i independent. Visca la República Catalana!", ha exclamat.

Carme Forcadell, número dos de la candidatura, ha apel·lat al record del 9-N, al "coratge i la dignitat" d'aquella jornada, per aconseguir la independència a través de les urnes. "Ara és l'hora de la dignitat, de retre homenatge als que ho van donar tot i van lluitar per la llibertat de Catalunya", ha indicat.

Després de les seves intervencions, els 135 candidats de Junts pel Sí han pujat a l'escenari. Amb tots ells al costat, Lluís Llach i una corrua de músics catalans han interpretat el 'Més lluny' del cantautor, cap de llista a Girona.

Joel Joan, Gabriel Rufián i Sílvia Bel

"Davant la por i l'amenaça s'ha de recordar per què lluitem", ha indicat Gabriel Rufián, de Súmate, que ha recordat els seus pares i ha apuntat que "guanyarem". "La nova República la farem entre tots. Volem ser un sol poble unit i coratjós", ha apuntat l'actor Joel Joan.

Torna La Trinca

Josep Maria Mainat, número 77 per Barcelona de Junts pel Sí i exmembre de La Trinca, ha demanat als votants sobiranistes que vagin a "exercir amb força el seu dret" i que "convencin la gent que dubta". Mainat s'ha fet acompanyar pels altres dos membres de La Trinca, que han interpretat una peça de la seva època, 'Pa amb oli'. La rumba de Sabor de Gràcia s'hi ha sumat posteriorment.

Poc després han pujat a l'escenari la cantant Mònica Green i els actors Marc Balagué i Roger Príncep. Green ha recordat el discurs de Pau Casals davant les Nacions Unides.

Llach, aclamat

Els caps de llista territorials de Junts pel Sí han participat en l'acte final de la candidatura a l'avinguda Maria Cristina de Barcelona. Josep Maria Forné, candidat per Lleida, ha apuntat que el dia 27 "guanyarem la prosperitat i la llibertat". Germà Bel, líder de la llista a Tarragona, ha dit que "sabem cap on anem, a fer un estat de ciutadans lliures". "Farem un estat on ningú sigui més que ningú", ha destacat. El més aclamat dels candidats territorials ha estat Lluís Llach, cap de llista per Girona, que ha clamat: "Ajudeu-nos fins que assolim la llibertat de Catalunya. Estem fent la revolució pacífica i democràtica més gran d'Europa", ha assenyalat Llach.

Discursos de personalitats

L'actor Pep Cruz, la corredora de fons Núria Picas i l'investigador Manel Esteller han obert foc al míting final de Junts pel Sí. Tots tres han defensat la independència del país, a la qual s'ha d'arribar "votant junts", segons han explicat en els seus discursos.

Una prèvia musical amb Rajoy

Mariano Rajoy ha protagonitzat part de l'inici del míting final de Junts pel Sí. Ha estat així quan ha aparegut a les pantalles gegants la relliscada que va tenir aquest dimarts quan no va saber què respondre a la pregunta de com perdrien la nacionalitat espanyola els catalans en cas d'independència.

Milers de persones han esperat l'inici del míting final de Junts pel Sí a l'avinguda Maria Cristina de Barcelona. Des de les sis de la tarda ha començat a arribar el públic, que ha pogut veure els assajos de la cançó 'Més lluny' de Lluís Llach, que s'ha convertit en un dels himnes de la campanya. Sabor de Gràcia, amb la seva rumba, ha encetat les actuacions musicals prèvies al míting, mentre que dos membres d'Els Catarres han interpretat 'Invencibles', habitual en cada míting.

stats