Política 27/05/2013

L'ANC dóna el tret de sortida a la campanya per la sobirania fiscal

Insta les institucions catalanes a no traspassar els impostos a l'Agència Tributària espanyola

Ara
1 min

BarcelonaSensibilitzar els catalans de la necessitat d'exercir la sobirania fiscal pagant els impostos a l'Agència Tributària de Catalunya. Aquest és l'objectiu de la campanya 'Fes el pas. Exerceix la sobirania fiscal' que des d'aquest dilluns ha posat en marxa l'Assemblea Nacional Catalana. Es tracta d'aconseguir que el màxim nombre de ciutadans segueixin els passos que ja han fet alguns ajuntaments i algunes empreses que ja paguen l'IVA i l'IRPF a l'agència catalana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

P { margin-bottom: 0.21cm; } "L'acció de l'exercici de la sobirania fiscal és interessant en si mateixa, per dignitat i reacció davant de l'espoli fiscal i de l'ús que es fa actualment dels nostres impostos. És també especialment interessant si esdevé massiva, per tal d'enfortir les nostres institucions en les accions que han d'anar fent per aconseguir l'estat propi", assegura l'ANC en la presentació de la seva campanya.

A hores d'ara, tots els diners que es paguen a l'Agència Tributària de Catalunya són finalment abonats a l'agència espanyola. Tot i això, l'ANC demana a les institucions catalanes que quan s'hagi acumulat "una quantitat important de diners" no es faci el traspàs a l'estat espanyol com a ''protesta i compensació al dèficit fiscal, al dèficit d'inversions púbiques i privades, al retard en els pagaments i als incompliments dels pressupostos".

L'ANC engega també una campanya de micromecenatge per aconseguir recursos que invertirà en documents de difusió a la ciutadania i les empreses per impulsar el pagament d'impostos a l'Agència Tributària de Catalunya.

stats