POLÍTICA
Política 09/03/2014

L'Audiència preveu reprendre aquest dilluns el judici a Millet després de ser donat d'alta

Havia de declarar el 25 de febrer però el trencament de fèmur va obligar a ajornar el judici

Efe
3 min
Fèlix Millet arriba a l'Audiència de Barcelona / PERE TORDERA

BarcelonaL'Audiència de Barcelona preveu reprendre aquest dilluns el judici pel cas de l'hotel del Palau amb l'interrogatori a Fèlix Millet, que probablement haurà de declarar en cadira de rodes després de ser operat d'una fractura de fèmur que es va fer en la segona jornada de la vista per aquest cas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Millet va ser donat d'alta dijous passat a l'Hospital de Granollers (Vallès Oriental), on va ser operat de la fractura de fèmur que es va fer per una caiguda el 25 de febrer i que va obligar a ajornar el judici que se celebra contra ell a l'Audiència de Barcelona precisament en la segona jornada, quan estava prevista la seva declaració.

La secció cinquena de l'Audiència de Barcelona va acordar suspendre fins aquest dilluns el judici pel cas hotel, en vista de l'informe del forense que el va examinar, que va estimar que l'exresponsable del Palau podria ser donat d'alta diumenge passat i acudir a declarar al cap d'una setmana de sortir de l'hospital.

Finalment, l'hospitalització de Fèlix Millet s'ha allargat uns quants dies més del que havia previst el metge forense, de manera que hi ha dubtes sobre les condicions físiques en què estarà Millet per poder declarar.

Divendres passat, la defensa de Millet es va limitar a remetre a la sala una còpia de l'informe d'alta del saquejador confés, sense avançar quines eren les seves intencions de cara a la vista de dilluns, segons han explicat a l'agència Efe fonts judicials.

No obstant això, la presidenta del tribunal, Magdalena Jiménez, ja va advertir que l'acusat, de 78 anys, havia d'acudir al judici malgrat no estar totalment recuperat de la intervenció quirúrgica, si calgués amb crosses o en cadira de rodes.

Si transcorregués un mes des de l'inici del judici, que va començar el 24 de febrer amb el tràmit de qüestions prèvies i es va ajornar l'endemà per la inesperada caiguda de Millet, el procés quedaria anul·lat i s'haurien d'assenyalar noves dates per celebrar la vista oral.

Això obligaria a endarrerir, probablement durant mesos, el judici pel 'cas Hotel', atès que el tribunal té l'agenda plena fins a final d'any i, a més, entre els advocats del procés figuren cotitzats lletrats de Barcelona que tenen nombroses citacions judicials en altres causes de rellevància.

La possibilitat -apuntada per la defensa de Millet- que el judici se celebri en absència total o parcial del mateix Millet, si així ho aprovés la sala, resulta preocupant per a les acusacions, que temen que aquesta circumstància proporcioni munició a les defenses per impugnar una eventual sentència condemnatòria.

Millet i Montull afronten més de deu anys de presó pel suposat tràfic d'influències en el 'cas Hotel', una operació urbanística per construir un hotel de luxe al costat del Palau de la Música que els ha portat al seu primer judici per la seva gestió de la institució cultural, ja que la causa per l'espoliació està encara en la recta final de la instrucció.

Pel projecte hoteler, que no es va acabar duent a terme perquè va esclatar l'escàndol pel saqueig del Palau de la Música perpetrat per Millet i Montull, el fiscal també demana quatre anys i set mesos per a l'ex tinent d'alcalde d'Urbanisme de Barcelona Ramon García Bragado, el llavors gerent d'aquesta àrea Ramon Massagué, el seu ex director jurídic Enric Lambies i l'arquitecte Carles Díaz.

L'antiga cúpula d'Urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona, llavors governada pel socialista Jordi Hereu, està acusada d'haver sucumbit a la influència de Millet i Montull per facilitar que el projecte hoteler tirés endavant, ocultant presumptament que beneficiava un promotor particular.

stats