Política 04/09/2014

L'Institut Cervantes d'Holanda cancel·la la presentació de 'Victus', d'Albert Sánchez Piñol, a Utrecht

L'ARA ha parlat amb l'escriptor, que lamenta els fets i assegura que l'ambaixada ha cancel·lat l'acte per "por que es polititzés"

Ara
1 min
Torna Sánchez Piñol

BarcelonaL'ambaixada espanyola a Holanda ha vetat la presentació del llibre 'Victus', que l'autor Albert Sánchez Piñol havia de fer a l'Institut Cervantes d'Utrecht aquest dijous, segons informa el diari holandès 'NRC'. Així ho ha confirmat l'ARA, que ha parlat amb l'autor. "Van trucar de l'ambaixada per dir-me que cancel·laven l'acte perquè tenien por que es polititzés", ha reconegut Sánchez Piñol. L'escriptor ha emplaçat l'ambaixada a donar explicacions, i ha lamentat els fets. "És molt trist que passin aquestes coses", ha dit, perquè es tracta "d'un acte cultural, literari".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els mateixos diaris holandesos informen que l'ambaixada hauria atribuït la decisió al fet que es tracta d'una conferència "sensible", sobretot perquè es produeix dies abans de la Diada i a falta de poques setmanes per a la consulta del 9-N, tal com recull un altre mitjà, 'NOS'.

L'editora de Sánchez Piñol, Juliette van Wersch, ha afirmat al diari 'NRC' que "una conversa pública entre un autor i el seu traductor es va boicotejar des de l'estranger". "És un assumpte seriós, que tendeix a la censura", ha dit la responsable de l'editorial, que ha afegit que és "lamentable i incomprensible" aquest fet.

De moment, la conferència s'ajorna 'sine die'. L'escriptor ha dit a l'ARA que s'ajorna "fins que es calmin les coses". Sánchez Piñol sí que va presentar aquest dimecres la seva novel·la a Amsterdam, en un acte organitzat pel Diplocat, el servei de diplomàcia catalana.

stats