Política 19/09/2012

L'ambaixador dels EUA a Madrid demana a Artur Mas que prioritzi l'estabilitat

Alan Solomont assegura que ha parlat amb Mas i "tothom entén la necessitat de trobar una situació estable" davant l'auge de l'independentisme a Catalunya. "Els negocis aquí a Espanya, inclosos els nord-americans, estan preocupats per les tensions que hi ha", reconeix el diplomàtic

Marc Vidal
1 min
L'ambaixador dels EUA a Espanya, Alan Solomont. PERE TORDERA

BarcelonaL'ambaixador dels EUA a Madrid, Alan Solomont, ha estat aquest dimecres a Barcelona, on ha assegurat que davant de l'augment de les tensions entre Catalunya i Espanya, ha parlat amb Artur Mas "i tothom entén la necessitat de trobar una situació estable, una resolució estable. No és un tema nou però cada cop genera més tensió", ha dit Solomont.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Els negocis aquí a Espanya, inclosos els negocis nord-americans, estan preocupats per les tensions que hi ha", ha reconegut l'ambaixador dels EUA a Espanya, que ha qualificat com "un país molt important per a nosaltres". "I aquesta és una regió molt important i ens agradaria veure que les diferències acaben en una reconciliació d'alguna manera per al benefici de la gent de la regió i de tot el país", ha assegurat Solomont.

L'ambaixador nord-americà ha destacat també que "és bo que la gent es pugui expressar i debatre qüestions difícils i fer-ho d'una manera pacífica, democràtica i responsable".

Sobre les eleccions presidencials als EUA, Alan Solomont, que dóna suport a la campanya d'Obama, ha assegurat que seran una tria "sobre el paper que ha de tenir l'estat en la vida dels nord-americans" i ha dit que, tot i que les enquestes donen una victòria a Obama, encara és d'hora per saber què passarà finalment.

stats