Política 03/10/2012

L'àvia extremenya que esbronca Fernández-Vara a YouTube: "Ja em va manipular prou Franco"

Isabel Buján diu a RAC1 que votaria 'sí' en un referèndum sobre la independència. Explica que volia fer arribar a l'expresident d'Extremadura la seva indignació i que el seu nét la va filmar

Ara
2 min

BarcelonaEs diu Isabel Buján, és extremenya i va arribar a Catalunya de petita. Parla català alternant-lo amb el castellà i votaria 'sí' en un referèndum sobre la independència de Catalunya. És l'àvia extremenya que aquest dimecres s'ha fet cèlebre a la xarxa pel vídeo en què esbronca l'expresident extremeny Guillermo Fernández-Vara.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista al programa 'El món', de RAC1, Buján ha explicat que va enregistrar la gravació perquè es va indignar quan va saber que Fernández-Vara havia dit que Catalunya havia de tornar els extremenys que hi viuen si declarava la independència. "Per què aquest paio m'ha de dir que faci el que no vull fer? Per què m'ha de portar on no vull anar? Jo m'estimo la meva terra, però sóc aquí des de petita i hi tinc els fills i els néts", ha explicat.

Per Buján, aquelles declaracions de Fernández-Vara eren un intent de "manipular la gent". "A mi ja em va manipular prou Franco", ha advertit.

La idea del vídeo va ser el seu nét. "Jo li vaig dir que li escrivís una carta de part meva, i ell em va proposar gravar-me en un vídeo. I així ho vam fer. Ho vaig dir tal com raja, el que em va sortir. De fet, anava amb el pijama i tot", ha recordat.

Buján té clar que votaria a favor de la independència en una consulta i assegura que si no va anar a la manifestació de l'Onze de Setembre va ser perquè no hauria aguantat "tantes hores dreta i caminant". I ha assegurat: "Tots els meus fills i els meus néts hi eren".

stats