Política 25/09/2014

L'exfiscal en cap del TSJC avisa que col·laborar amb el 9-N comportarà la inhabilitació

José María Mena assegura a Catalunya Ràdio que serà considerat un delicte de prevaricació, tot i que ell es mostra a favor "que ens consultessin per poder dir que no"

Ara
1 min

BarcelonaL'exfiscal en cap del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, José María Mena, ha avisat aquest dijous a Catalunya Ràdio que "totes les actuacions posteriors a la llei de consultes poden ser tipificades com a delicte de prevaricació" quan el Tribunal Constitucional suspengui la llei.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Des d'aquest moment, les autoritats, funcionaris i particulars que facin res en relació amb el 9-N cometran un delicte que comporta la inhabilitació per a alcaldes, regidors, ciutadans i, fins i tot, per als titulars dels locals on es realitzin actes o es preparin instal·lacions per a la votació de la consulta", ha advertit Mena.

L'exfiscal cap del TSJC ha explicat també que tot i això el president català, Artur Mas, no pot ser inhabilitat pel que fa al seu càrrec, però sí els ciutadans, funcionaris i càrrecs públics, que, a més, ha alertat, "ho serien amb judicis ràpids".

Ara bé, Mena s'ha mostrat a favor que "ens consultin", i ha matisat "per poder dir que no". "Si ens consulten i contestem, no estem trencant Espanya, estem dient el que volem", ha assegurat Mena. "Fora de Catalunya no volen que diguem què volem, això és el sorprenent", ha dit.

stats