Política 14/05/2014

El ministre de l'Interior obre la porta a estudiar noves eines per controlar internet

"Val més curar-se amb salut", assenyala Jorge Fernández Díaz. La policia investiga missatges injuriosos després de la mort de la presidenta de la Diputació de Lleó

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz. EFE

MadridEl ministeri de l'Interior vol acabar amb els missatges injuriosos a internet. Aquest dimecres ho ha reiterat Jorge Fernández Díaz, que ha assegurat que faran tots els possibles per perseguir tots aquells delictes que inciten a la violència i a l'odi. "Si els instruments legals no són vàlids, n'estudiarem d'extres per garantir el dret a l'honor de la gent", ha apuntat després d'anunciar dimarts que la policia estava investigant els missatges injuriosos publicats a internet després de l'assassinat de la presidenta de la Diputació de Lleó, Isabel Carrasco, dilluns a la tarda.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fernández Díaz ha assenyalat que "val més curar-se amb salut", i ha recordat que a l'abril ja es va a dur a terme una operació policial en què es van detenir 21 persones per enaltir ETA a les xarxes socials.

El ministre ha denunciat que quan el cadàver de Carrasco encara no s'havia aixecat, aquests missatges ja s'estaven produït. "És repugnant i cal que actuem amb responsabilitat", ha puntualitzat.

Una "caça de bruixes"

El diputat d'IU Gaspar Llamazares ha denunciat que "no es pot fer una caça de bruixes a la xarxa en només una direcció" i ha criticat que el govern de Mariano Rajoy vol polititzar les xarxes socials. Llamazares ha defensat que cal que prevalgui la llibertat d'expressió i, si algú publica una injúria, que segueixi el procés judicial establert.

stats