Política 10/07/2013

Lucena: "Si Navarro fos president de la Generalitat, la consulta seria més pròxima"

El portaveu socialista diu a TV3 que al PSC són "tossuts" i presumeix d'haver "convençut" el PSOE de fer un gir federalista

Ara
1 min
Maurici Lucena, nou portaveu parlamentari del PSC / ACN

BarcelonaEl portaveu del PSC al Parlament, Maurici Lucena, troba un error que CiU i ERC hagin posat data a la consulta perquè això, segon diu, limita la negociació amb Madrid. És més, Lucena creu que si el PSC governés la Generalitat "la possibilitat que la consulta es fes aviat seria més alta". Així ho ha dit aquest dimecres en una entrevista a Els Matins de TV3.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Lucena creu que al PSC són "tossuts" i que tenen molta més "capacitat" per convèncer Espanya de la necessitat de fer un referèndum sobre el futur de Catalunya que CiU o ERC. Com a exemple, el portaveu parlamentari socialista ha posat el document aprovat pel PSOE aquest cap de setmana a Granada. "Hem convençut el PSOE que faci un gir cap al federalisme", ha dit. Amb tot, el document dels socialistes espanyols no reconeix el dret a decidir de Catalunya ni preveu en cap cas una consulta sobiranista.

Lucena ha afegit que si Pere Navarro fos president s'hauria reunit "molts més cops" amb Rajoy i els seus ministres per negociar la celebració de la consulta. El portaveu socialista ha lamentat que en els últims set mesos Artur Mas "només s'hagi reunit una vegada" amb el president espanyol i que ni tan sols hagi enllestit la carta en què ha de sol·licitar oficialment el referèndum.

stats