Política 10/10/2014

Madrid avisa que també impugnaria una consulta alternativa pel 9-N

Apel·la als informes que ja va fer el Consell d'Estat

Joan Rusiñol
1 min
La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, en la roda de premsa posterior al consell de ministres / EFE

MadridEl govern espanyol no espera els detall. Sense escoltar la concreció d'una eventual consulta alternativa pel 9 de novembre -per intentar superar el veto del Tribunal Constitucional- ja ha avisat que l'ofensiva jurídica de la Moncloa no es relaxarà. Ho ha anunciat aquest divendres la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, després de la reunió del consell de ministres.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A preguntes de la premsa, la número 2 de l'executiu central ha assegurat que ja van actuar amb previsió quan van demanar els informes al Consell d'Estat per presentar els recursos al TC per suspendre la llei de consultes i el decret de convocatòria del 9-N. Segons ha dit, en aquells documents, l'òrgan consultiu va deixar clar que el marc legal català no pot donar empara, sota la formulació que sigui, a objectius que no estiguin previstos a la norma.

Per això, creu que una consulta no convocada directament pel Govern també podria ser "impugnada".

De nou, Sáenz de Santamaría ha dit que es mantenen en una actitud de "fermesa serena" perquè es compleixi la llei espanyola, oberts al "diàleg" amb Catalunya.

stats