Política 12/07/2012

Montoro irrita Mas-Colell: "Ens renyen, ens tracten com a súbdits, és 'l'ordeno y mando'"

El conseller d'Economia es planteja si té sentit que Catalunya segueixi anant al Consell de Política Fiscal i Financera

Joan Rusiñol
1 min
El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, i el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, al Consell de Política Fiscal i Financera del 12 de juliol de 2012 / ACN

MadridEl ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha irritat –i molt– el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, durant el Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF). Si fins ara el responsable de les finances catalanes s'havia mostrat conciliador, buscant l'entesa amb el govern espanyol per ajustar mesures de contenció del dèficit, l'"estil" i el fons de la reunió d'aquest dijous a Madrid ha fet que se li acabés la paciència.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Se'ns renya, no se'ns escolta, se'ns tracta com a súbdits, és 'l'ordeno y mando'", ha assegurat sobre l'actitud del ministre. Mas-Colell ha lamentat que no es felexibilitzi l'objectiu de dèficit per a aquest any a les comunitats autònomes. De fet, ha recordat que el que per a l'Estat és un "escenari de realisme", en el cas de les autonomies es qualifica "d'escenari de relaxació". "Ens tracten com criatures a qui cal disciplinar", ha afirmat. Per això, s'ha preguntat si té "gaire sentit" que Catalunya continuï assistint a aquestes reunions.

stats