PRIMERA ENTREVISTA COM A PRESIDENT
Política 10/01/2012

Mariano Rajoy qualifica de "dura i dolorosa, però imprescindible" la pujada de l'IRPF

El president espanyol, en la primera entrevista des de ser investit, a Efe, ha assegurat que "donarà la cara" davant la crisi i que no preveu apujar l'IVA

Efe
1 min
El president del govern, Mariano Rajoy, preveu aprovar avui les primeres retallades.

MadridRajoy trenca amb aquesta entrevista el seu silenci des que va assumir la presidència espanyola al desembre, criticada des d'alguns àmbits davant la profunditat de les primeres decisions preses pel seu executiu. La seva última aparició pública va ser a la Pasqua Militar, divendres passat, tot i que sense fer declaracions, ja que fins ara havia estat la portaveu del seu govern, Soraya Sáenz de Santamaría, qui s'havia encarregat de retre comptes davant els mitjans. Dilluns vinent, però, Rajoy sí que compareixerà, tot i que ho farà acompanyat del president francès, Nicolas Sarkozy, després de la seva primera cita internacional, amb un altre mandatari conservador.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Història i convicció"

Qüestionat sobre què aporta el PP als mercats que no aportés l'anterior govern del PSOE, Rajoy ha contestat: "La nostra història i la nostra convicció". El president espanyol considera que el seu govern dóna als mercats una majoria sòlida i estabilitat política, a més d'un missatge basat en el fet que les administracions no gastaran més del que tenen.

Ha assegurat que l'estat del benestar no està en perill, però que per mantenir-lo es necessiten "diners, creixement econòmic i la creació de llocs de treball".

stats