Política 21/08/2014

El cap del govern andorrà es reunirà amb Rajoy en plena polèmica pel cas Pujol

L'objectiu de la reunió és ultimar el conveni per evitar la doble imposició entre els dos estats

Ana
2 min

Andorra la VellaEl cap de govern andorrà, Toni Martí, té previst viatjar a Madrid properament per reunir-se amb el president espanyol, Mariano Rajoy, i acabar d'ultimar el conveni per evitar la doble imposició entre els dos estats. Segons ha pogut saber l'ANA, la trobada se celebrarà la primera setmana de setembre, probablement el dia 2, tot i que les agendes d'ambdós mandataris encara han d'acabar de tancar-se i la cita dependrà dels actes internacionals que hi puguin coincidir. La reunió es produirà enmig de la polèmica actual que afecta ambdós països pels comptes de la família Pujol al Principat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Alguns mitjans espanyols ja se'n feien ressò, dimecres, de la més que probable visita del cap de Govern andorrà a la Moncloa. Enmig de la trifulga generada per l'afer dels comptes de la família Pujol a Andorra, emmarcaven la trobada en la necessitat de donar explicacions per part de Martí i de tranquil·litzar Espanya amb titulars com 'Andorra vol convèncer el Govern espanyol de la seva bona actuació en el 'cas Pujol''. Fonts del Govern, però, neguen que l'objectiu de la trobada sigui l'afer Pujol i les seves conseqüències, sinó exclusivament la negociació del CDI i enfilar la recta final perquè pugui signar-se abans de final d'any.

De fet, Toni Martí ja va avançar en la compareixença davant dels mitjans que va fer aquest estiu, durant la visita a la casa de colònies d'AINA, que per a la segona quinzena de setembre hi havia prevista la primera reunió per concloure aquestes negociacions. La data molt probablement s'avança a les previsions fetes públiques, tot i que amb posterioritat en caldran algunes més, de caràcter més tècnic, per acabar el text del CDI.

Martí ha argumentat sovint que el CDI és una qüestió molt important pels esforços que ha fet la societat andorrana a l'hora d'assumir la nova fiscalitat aprovada. En la seva darrera compareixença davant els mitjans de comunicació, el cap de Govern va recordar que sense un IRPF no s'hauria pogut signar el conveni de no doble imposició, i assegura que es tracta d'un dels dels temes destacats que s'ha de tancar abans d'acabar la legislatura.

stats